≫ 

Carica! U kolicima ušla u operacionu salu: Dr Danicu Grujičić ni slomljena noga nije sprečila da operiše pacijenta (FOTO) (VIDEO)

Iako sam zbog slomljene noge došla u situaciju da zavisim od tuđe pomoći, postoje oni kojima je pomoć potrebnija, napisala je doktorka

  • 23

Prof. dr Danicu Grujičić, načelnicu Odeljenja za neuroonkologiju Kliničkog centra Srbije (KCS), slomljena noga nije sprečila da pomogne pacijentu kom je njena stručnost bila neophodna.

Doktorka je u kolicima, uz pomoć medicinske sestre, ušla u operacionu salu i obavila svoju lekarsku dužnost, iako mnogi na njenom mestu to ne bi učinili.

- Ne tražite izgovore! Iako sam zbog slomljene noge došla u situaciju da zavisim od tuđe pomoći, postoje oni kojima je pomoć potrebnija. Zato sam i ovih dana sa svojim timom u operacionoj sali. Uvek će nas sprečavati nepredviđene prepreke ali od naše volje zavisi da li će nas savladati ili ćemo ih prevazići - poručila je doktorka uz fotografiju koju je okačila na Fejsbuk.

- Pacijenti koji leže kod mene na klinici su mnogo bolensiji od mene. Prelom me sprečava da hodam i da se oslanjam na nogu, ali me ništa ne boli. Ne bi trebalo od mene praviti heroja, jednostavno, moji pacijenti ne mogu da čekaju. Ceo žovot sam radila na jedan određeni način i sada ne mogu da radim drugačije. Mi ovde dolazimo i bolesni i povređeni da operišemo, ne zato što volimo da operišemo kada se ne osećamo dobro, nego zato što osećamo ogromnu odgovornost prema našim pacijentima - napisala je doktorka.

Devojčici od 12 godina odstranjeno 3.5kg kose iz stomaka (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

(G. A.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jasmina

    6. decembar 2018 | 08:39

    Svaka čast, ovo je za poštovanje.

  • Mimi

    6. decembar 2018 | 08:54

    Ova žena potvrđuje da je Hipokrat još uvek prisutan među lekarima.

  • Душан

    6. decembar 2018 | 08:41

    Капа доле.Тако то раде одговорни.Свака част.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA