Moji pacijenti, nažalost, nemaju vremena za oporavak kao ja: Dr Danica Grujičić otkriva kako je ostala jaka i zašto operiše s polomljenom nogom

Celog života sam navikla da radim mnogo. Kada sam počinjala, morala sam, jer nije bilo žena neurohirurga, priča ona

  • 5

Moram vam priznati da sam iznenađena ovolikom pažnjom javnosti, jer ne smatram ovo što radim nekim herojskim činom, poručuje za Telegraf.rs čuvena dr Danica Grujičić, nakon što je njena fotografija, na kojoj s polomljenom nogom ide da operiše, oduševila celu Srbiju!

Dok građani slave što ima i takvih lekara kojima je pacijent ispred ličnih interesa, Danica u tome ne vidi ništa čudno. Tako, kaže nam, radi od svojih početaka.

- Celog života sam navikla da radim mnogo. Kada sam počinjala, morala sam, jer nije bilo žena neurohirurga, pa sam morala da radim tri puta više od svojih kolega. Kada tim tempom radite skoro 40 godina, prestajete da razmišljate o sebi i svojim problemima i jedini cilj vam je da pomognete bolesnom čoveku. Smatram da je to poziv lekara i da svaki lekar tako mora da razmišlja - priča dr Grujičić za Telegraf.rs.

Interese pacijenata stavlja ispred svojih Foto: Tanjug/Tanja Valič

Kao načelnica Odeljenja za neuroonkologiju Kliničkog centra Srbije (KCS) prima najteže slučajeve i spasava i tamo gde drugi kažu "nemoguće je". Njeni pacijenti, naglašava nam, nemaju vremena da čekaju.

- Ja sam polomila stopalo nesrećnim slučajem, i sledi mi oporavak od nekoliko nedelja, a moji pacijenti, nažalost, nemaju toliko vremena. I nemam prava da budem sebična u toj situaciji. Mene ovo ne boli, jeste malo mučno jer sam ograničena i zavisim od drugih, ali sa druge strane mojim pacijentima život je ugrožen. Ne treba od mene praviti heroja, ali mi je drago da javnost i mediji poštuju požrtvovanje jednog doktara. Ne mislim tu na sebe imenom i prezimenom već na profesiju lekara - dodaje čuvena doktorka.

Drago joj je što ovakve vesti motivišu mlade, jer kako kaže, upravo njima treba da budemo primer. I ma koliko često građani bili ogorčeni na zdravstvo, Danica tvrdi da u žrtvovanju za pacijente nije usamljen slučaj.

- Znam dosta lekara da rade iste stvari. Navešću vam primere mojih profesora koji su činili iste stvar, a to su profesor Nagulić i profesor Repac - ponosno zaključuje ona.

(M.Leskovac)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • HAJ

    6. decembar 2018 | 15:14

    Bravo za doktorku malo je ovakvih svako postovanje.

  • Biljana glisic

    6. decembar 2018 | 16:35

    Uvek je bila veliki covek pozrtvovana do kraja svaka joj cast

  • kuma

    6. decembar 2018 | 16:00

    Zena “zmaj”!!! Svaka joj cast!!! Uz njeno ime bi dodala jos dr Nestorovica iz Tirsove!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA