Kakvo nas vreme očekuje tokom 6 najvažnijih praznika u narednih mesec dana i najvažnije - hoće li biti snega?

Za Novu godinu je moguć sneg

  • 2

Do kraja godine, kako navode meteorolozi, neće biti naglih promena vremena. Kako se navodi u dugoročnoj prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, srednja minimalna temperatura vazduha u decembru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 2.0ºS u odnosu na višegodišnji prosek.

Kako se bliži Nova godina, uvek nas sve interesuje da li će biti snega. Ali, pre najluđe noći da vidimo šta se prognozira za dan najčešće slave u Srba. Za Svetog Nikolu, 19. decembra, za područje Beograda prognozira se temperatura od 0 do 7 stepeni. Moglo bi da dođe do padavina, snega, ali i kiše. U Novom Sadu najniža temperatura će biti minus 1 stepen, najviša 6 stepeni, uz kišu i sneg moguć je i vetar.

U Nišu neće biti padavina, a raspon temperatura će se kretati od minus 1 do najviše 5 stepeni. Na Zlatiboru sneg, najniža dnevna minus 4, najviša 0 stepeni. Na Kopaoniku, uz sneg, temperatura od minus 8 do jedva minus 3 tokom dana.

SNEG ZA NOVU GODINU

Prema dugoročnoj prognozi RHMZ, do kraja meseca imaćemo minimum 13 snežnih dana, koliko će ih biti i u Beogradu. Snega će biti i za Novu godinu, odnosno počeće da pada 28. decembra i nastaviće i u novogodišnjoj noći. Isto to je prognozirano i za Niš i Kragujevac. Tokom dočeka u Beogradu, sneg i kiša, temperatura od minus 2 do 8 stepeni. Sneg i kiša i u Novom Sadu, a temperatura će se kretati od minus 3 do 6 stepeni. Vreme u Nišu skoro identično kao u Beogradu. Na Zlatiboru tokom novogodišnje noći sneg, temperatura od 9 do 2 stepena, a na Kopaoniku će takođe biti snega, raspon temperature od minus 11 do minus 8.

Printskrin:hidmet.gov.rs

Srednja minimalna temperatura vazduha u januaru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.8 stepeni u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost januarske srednje minimalne temperature vazduha od 0.2 stepena. Srednja maksimalna temperatura vazduha u januaru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 1.4ºS u odnosu na višegodišnji prosek.

Sneg za Novu godinu, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Repriza Nove godine, navodi se na sajtu accueweather.com, uglavnom oblačno, temperatura u Beogradu od 1 do 6 stepeni. I u Novom Sadu pretežno oblačno, a temperatura će se kretati od 0 do 5 stepeni. U Nišu tokom 1. januara, uglavnom oblačno s temperaturom od minus 4 do 5 stepeni. Na Zlatiboru od minus 3 do 5, oblačno, bez padavina, kao i na Kopaoniku, ali uz temperaturu od minus 7 do 0 stepeni.

KIŠNI BOŽIĆ

Na Božić u Beogradu povremeno s kišom, temperatura od 1 do 4 stepena, na Badnji dan temperatura od 0 do 6 stepeni, uz moguću kišu. U Novom Sadu od 0 do 3 stepena, uz moguću ledenu kišu koja će preći u kišu. Na Badnji dan od 0 do 4 stepena, uz uglavnom oblačno vreme i moguću slabiju kišu. U Nišu od 1 do 4 stepena, uz povremenu kišu, a na Badnji dan temperatura od 1 do 6 stepeni, uz kišu.

Za Božić samo na planinama sneg, u ostatku zemlje - kiša, Foto: Pixabay/paisa_38/Ilustracija

Na Zlatiboru za Božić sneg, temperatura od minus 1 do 2 stepena, na Badnji dan od minus 2 do 3 stepena, ujutru sa snegom. Temperatura na Kopaoniku od minus 3 do minus 1 stepen, uz sneg, na Badnji dan sneg, uz temperaturu od minus 3 do 0 stepeni.

ZA SRPSKU NOVU GODINU VEDRO U CELOJ ZEMLJI

Za doček Srpske nove godine, prema podacima accuweather.com na Kopaoniku vedro, temperatura od minus 7 do 0 stepeni. Na Zlatiboru malo toplije, od minus 4 do 4 stepena, takođe sunčano. U Nišu vedro, temperatura od minus 4 do 5 stepeni. U Novom Sadu od minus 3 do 5 stepeni i sunčano. U glavnom gradu od minus 2 do 7 stepeni i vedro.

Vedro u celoj zemlji za Srpsku novu godinu, Foto: Tanjug/Rade Prelic

VIDEO: Zamislite želju! Pao je prvi sneg

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA