Mesec dana su rušili ovu zgradu, deca u Jagodini umalo nisu glavu izgubila, a legenda kaže da se iza nje krije prokletstvo muslimanskog groblja

Zgrada je konačno sravnjena sa zemljom, a sada bi na teren mogli da izađu i arheolozi

  • 0

Velika sala jagodinskog bioskopa konačno je srušena posle mesec dana rada, kritika javnosti, ali i incidenta koji se nedavno dogodio kada se deo sale obrušio nasred pešačke staze!

Sada građani mogu da gledaju samo šut koji je ostao, ali i da zavire da li je kojim slučajem ostalo nešto od davnih vremena.

Ne bi bilo iznenađenje da se naiđe na neki kameni spomenik ili ljudsku lobanju jer, pre nego što je sagrađen bioskop tu je bila kafana, a još pre toga - muslimansko groblje, kako prenosi centralmedia.rs.

Foto: Telegraf

Tako se bar može pročitati u kazivanjima pokojnog Nikodija Spasića, koji je ove navode ispisao u jednoj od svojih knjiga. Posle povlačenja Turaka, parcela je bila zaorana, a na njenom mestu bila je kafana koja je kratko radila, ali se za nju vežu brojni tragični događaji, što je objašnjavao prokletstvom.

Podsetimo se kako se zid zgrade umalo srušio na decu koja su prolazila pored starog bioskopa dok su se vraćala iz škole:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA