Valentinu, majku dvoje dece, probudilo je pucketanje: Kada je otvorila vrata spavaće sobe, samo što se nije onesvestila. Izgubili su sve

U trenutku kada je požar zahvatio kuću Miroslava Krajanovića (45) i Valentine Stojkanović, ona je unutra bila sa dvoje maloletne dece

  • 3

Zahvaljujući prisebnosti Valentine Stojkanović (25) iz sela Zlot kod Bora koja je na vreme i trezveno reagovala kada je ugledala požar u svojoj kući, niko nije nastradao. U trenutku kada je požar zahvatio kuću Miroslava Krajanovića (45) i Valentine Stojkanović, ona je unutra bila sa dvoje maloletne dece.

- Uspavala sam decu oko sedam sati uveče pa sam i ja zaspala. Probudilo me neko pucketanje i lupanje. U prvi mah sam mislila da je suprug došao i da lupa na vrata jer su bila zaključana. Kada sam otvorila vrata spavaće sobe umalo se nisam onesvestila. Vatra na sve strane, od dima se ništa nije videlo. Brzo sam zgrabila telefon, pozvala komšiju, a onda i iznela decu napolje. Komšija je odmah došao da mi pomogne ali mogli smo samo da gledamo kako vatra uništava sve ono što smo godinama stvarali - priča Valentina.

Miroslav ističe da nisu uspeli ništa da sačuvaju. Vatrogasci su brzo stigli na lice mesta i lokalizovali požar.

- Ostala mi je u džepu samo lična karta, vozačka dozvola i 1600 dinara. Izgorela nam i ušteđevina od 700 evra i nešto dinara što smo imali. Azbestne cevi u dimnjaku su dotrajale i to je najverovatnije i prouzrokovalo požar. Nemamo ni stvari, samo ono što je na nama – kaže Miroslav.

Miroslav, Valentina i njihovo dvoje dece, ćerkica od godinu i po dana i trogodišnji sinčić smestili su se privremeno kod Miroslavovog brata. U porodici niko nije zaposlen i trenutno preživljavaju od poljoprivrede.

- Ja sam se bavio pekarstvom ali posla više nema. Teško je zaista. U toj kući sam se ja rodio, a onda i moja deca i ostali smo sada bez krova nad glavom. Videćemo šta ćemo, valjda ćemo se nekako snaći – dodaje Miroslav.

(D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lucifer 1

    9. decembar 2018 | 12:47

    Na moguće posledice misliti na vreme i sprečiti a kuknjava sada ne pomaže,upotrebiti glavu i razum uvek i svuda je preventiva.

  • Vukodlak

    9. decembar 2018 | 17:18

    Humani ljudi pokazite se.

  • Nena

    9. decembar 2018 | 19:44

    Prvo uzela telefon, zvala komsiju, pa tek onda izvela decu iz zapaljene sobe pune dima! Ovo mi ne ide u glavu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA