≫ 

Krik doktora iz Badovinaca kog je napao i opljačkao razbojnik: Praštam mu sve, ali ne mogu niti jednu ćerkinu suzu (FOTO)

Lekar kaže da će posle ovoga zatražiti dozvolu za nošenje oružja

  • 4

Razbojnik A.G. (22) iz Badovinaca, koji je u četvrtak popodne nožem napao i opljačkao dr Radoslava Milutinovića, ostaće u pritvoru do 30 dana. Tako je danas odlučio sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Šapcu, a po zahtevu tužilaštva.

O napadu na uglednog doktora, koji se dogodio u njegovom stanu dok se odmarao posle odrađene smene, i posle četiri dana se sa zgražavanjem i osudama priča u celoj Mačvi.

Doktora Milutinovića ceo kraj poznaje kao dobrog, tihog i povučenog čoveka, a posebno žitelji Badovinaca koje leči poslednjih 38 godina. Razbojništvo koje je počinio A.G. je upravo njih najviše uznemirilo i ne mogu da izbroje koje je u nizu od početka godine, zbog čega naročito stariji meštani strahuju za svoju bezbednost i obavezno zaključavaju kuće što ranijih godina nisu činili.

Celo mesto je preplašeno Foto: Telegraf, Facebook

-Od početka godine policija ne izlazi iz našeg sela. Zimus je opljačkana pošta, pa je onda jedan meštanin pretučen i iz kuće mu odneta veća suma novca, zatim je prebijen profesor istorije Rajko Garibović, bilo je na desetine provala u kuće i stanove, kao i u zdravstvenu ambulantu. Policija brzo uhapsi razbojnike, ali ih sud pusti na slobodu kad se pokrene postupak i naravno da se ljudi plaše - kaže jedan meštanin Badovinaca.

Doktor Milutinović je noćas bio dežurni u hitnoj službi Doma zdravlja u Bogatiću. Mnoge kolege su mu, kaže, pružile podršku, ali ne i rukovodstvo Doma zdravlja.

- Nisam bio kod direktora i neću ni da idem. Teško da rukovodioci nisu čuli šta se dogodilo i šta sam preživo. Molio sam za zaštitu kada je prvi put obijena ambulanta, drugi put sam molio da se nešto preduzme kada je provaljeno u stan doktorke Ljubice Dragišić koji se, kao i ovaj u kojem sam ja napadnut nalazi u istoj zgradi iznad ambulante. Eto, dogodio se treći napad, na mene. O čemu onda da pričam kad niko ništa ne preduzima? Ako nisam važan ja, valjda je njihov posao da vode računa o imovini. Do juče sam smatrao da je moja ambulanta i moj dom zdravlja, a od sada više nije - razočaran je doktor Milutinović.

Nije očekivao da mu se ovo desi Foto: Telegraf, Facebook

Smiruje se dugim šetnjama, čitanjem knjiga i pokušava da zaboravi traumatičan napad nožem i pljačku. U crkvi je zapalio sveće i pomolio bogu spas dobrih ljudi, ali i razbojnika poput A.G. koji ga je napao.

- Ne kaže se uzalud kako se čovek uči dok je živ, pa je i mene ova nesreća naučila pameti. Neću više davati svoj obraz i da me šamaraju probisveti. Podneću zahtev da mi se odobri nabavka i nošenje oružja - još uvek je uzbuđen doktor Milutinović.

Već je nabavio avionsku kartu da bi otputovao na odmor u Nemačku, kod ćerke Miljana, koja se veoma potresla kada je saznala za napad na oca.

- Opraštam razbojniku A.G. svu bol koju mi je naneo, ali ni jednu Miljaninu suzu koju je prolila ne mogu da oprostim - poručio je na kraju.

(D. Grujić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Klipa

    10. decembar 2018 | 17:28

    Da si ga ubio možda bi u zatvor a možda bi se sudio 5godina kao onaj nesrećnik koji je danas oslobođen,zakon šititi razbojnike.

  • Pele

    10. decembar 2018 | 17:37

    E doktore, doktore, mnogo treba da se promeni da bi čovek mogao mirno da se krece ovim ulicama i bezbrižno otključava vrata svog doma. Nekada smo mogli bez trunke straha da ostavimo i kucu i dvirište i auto otključano, danas gamad, skotovi i moroni to ne dozvoljavaju. Žao mi je i vas i sve nedužne ljude koji trpe bahatu, nevaspitanu i surovu hordu.

  • 035

    10. decembar 2018 | 17:39

    Gospode boze,ovaj kao da je preziveo cunami!!! Svakodnevno obijeno 100 kuca,i niko o tim ljudima ne pise

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA