Ovih 10 pojmova su Srbi najviše guglali u 2018. godini: Rijaliti ubedljivo na prvom mestu, evo šta to govori o nama kao narodu

Veoma su popularne bile i pretrage aktuelnih televizijskih sadržaja, serija i rijalitija

  • 14

Kompanija Gugl objavila je rezultate godišnjeg izveštaja najpretraživanijih termina u 2018. godini, nudeći jedinstvenu perspektivu o najznačajnijim momentima i trendovima u Srbiji.

Građani Srbije su, u 2018. godini, na Google pretraživaču najčešće pretraživali rijaliti i serijske programe, kao i sportske događaje. Događaji kao što su Svetsko prvenstvo u fudbalu i fudbalska utakmica Zvezda – Liverpul najviše su zanimali građane u proteklih 12 meseci.

Veoma su popularne bile i pretrage aktuelnih televizijskih sadržaja, pre svega domaćih i stranih igranih serija, kao i rijaliti programa koji su zabavljali građane u ovoj godini.

Meč između Crvene Zvezde i Liverpula bio je jedan od najpretraživanijih pojmova; Foto: AP/Tanjug

Ovo je lista najpretraživanijih pojmova u Srbiji tokom 2018. godine:

1. Zadruga

2. Nebojša Glogovac

3. Svetsko prvenstvo

4. Zvezda – Liverpul

5. Ubice mog oca

6. Istine i laži

7. Južni vetar

8. Beer Fest

9. Evrovizija

10. Zvezda - Napoli

Ovim povodom kontaktirali smo psihologa Aleksandra Šibula, kako bi nam prokomentarisao šta to tačno govori o nama.

Zadruga je bila na prvom mestu ove liste; Printskrin: TV Pink

- To što je rijaliti nosilac prvog mesta najpretraživanijih pojmova u ovoj zemlji govori mnogo o nama. Nedostatak lične organizacije, što se manje bavimo sobom, svojim hobijima, prijateljima, to više imamo potrebu da se bavimo drugima. Taj podatak svedoči o socijalnom gubitku našeg naroda, ispoljava se naša usamljenost, nezadovoljstvo i siromaštvo - rekao je psiholog Aleksandar Šibul.

On je dodao i da u razvijenim zemljama, gde su ljudi uspešni i zauzeti, nemaju vremena za ovakve sadržaje.

Drugi najpretraživaniji pojam bio je glumac Nebojša Glogovac, a onda smo Šibula pitali kako bi nam to objasnio. Odmah nam je rekao da je pokojni glumac bio jedan heroj, nosilac pozitivnih stavova, čestit čovek, a pride poznat.

Srbi su pretraživali i Nebojšu Glogovca; Printskrin: RTS

- On je bio jedna pozitivna ikona, formirao je neke jasne stavove i postoji taj momenat kada nas neko napusti, onda interesovanje prosto dodatno raste. Smatram da je to bio slučaj i sa Glogovcem - izjavio je Aleksandar.

Na ovoj Guglovoj list veliki udeo su zauzeli i sportski događaji, pa nas je zanimalo kako se to tumači, a njegovo shvatanje bilo je jednostavno - nacionalna identifikacija.

- Navijači vole da kažu "mi" smo igrali, ali ne... Vi ste gledali, a tamo dole je neko na terenu igrao i dobijao pare, a ti si dao pare da bi bio deo toga - kazao je Šibul za Telegraf.

(S.Č.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Naki

    12. decembar 2018 | 20:20

    Ma nemojte????a filmovi za odrasle?😏

  • Jeretik

    12. decembar 2018 | 21:40

    Ovo je dijagnoza drustva , i to zabrinjavajuca .

  • Dragan

    12. decembar 2018 | 21:29

    Ne,to ne moze biti istina.Da je nasem narodu najvaznija zadruga.A stalno slusam da smo mi nebeski narod..Mozda i jesmo..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA