U dve škole u Guči i Lučanima uloženo milion evra: Završava se i sportska sala (FOTO)

Ministar Šarčević je dodao da predstoje veliki poslovi kada je reč o digitalizaciji, ali i ulaganja u opremu škola i infrastrukturu

  • 2

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je danas tokom obilaska obrazovnih ustanova u opštini Lučani da se reforme u obrazovnom sistemu Srbije nastavljaju.

- Reforme u obrazovanju idu svojim tokom. Mnoge novine očekuju škole u Srbiji. Neke od njih su posebno zanimljive roditeljima, kao što su novi modeli ekskurzija i novi modeli đačkih zadruga - rekao je ministar novinarima.

On je dodao i da predstoje veliki poslovi kada je reč o digitalizaciji, ali i ulaganja u opremu škola i infrastrukturu.

Foto: mpn.gov.rs

- Jedinica za upravljanje projektima uspela je da za godinu dana više od 70 objekata koji su u stanju propadanja dovede u funkionalno stanje - naveo je ministar i dodao će u 2019. godini biti završena još 33 projekta.

Ministar prosvete obišao je danas i Srednju školu „Dragačevo“ u Guči, kao i OŠ „Milan Blagojević“ u Lučanima u koju je, kako je rekao, uloženo oko milion evra.

Foto: mpn.gov.rs

- Tamo imamo velika ulaganja. Rade se instalacije, energetska efikasnost zgrade… U školi u Kotraži, takođe, smo videli šta su elementarni zahtevi. A to je školska kuhinja i oprema u okviru fiskulturne sale - kazao je Šarčević.

Predsednica opštine Vesna Stambolić rekla je da je sa ministrom razgovarala o izgradnji sporske sale u Lučanima.

Foto: mpn.gov.rs

- Završetak sportske sale u Lučanima je sasvim izvestan i siguran. Dobili smo i instrukcije i sugestije od ministra kada je reč o dualnom obrazovanju u vezi promene nekih profila. Imali smo priliku da razgovaramo i o svemu što je važno za naše škole - kazala je ona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 911

    12. decembar 2018 | 17:48

    Znaci ulozeno pola miliona a pola nekom u dzep..

  • Milos

    12. decembar 2018 | 19:07

    Strasno je da neko proda pricu o milion eura ulozenih u sredjivanje dve kvazi skole.... Pet takvih napravis od nule za te pare

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA