≫ 

Sijaće nam "zubato sunce": Ujutro moguća magla, a naoblačenje sa padavinama sledi popodne

U Srbiji će danas biti najviše 7 stepeni, jutro hladno

  • 0

U Srbiji jutro hladno sa slabim do umerenim mrazem, ponegde i sa maglom. Tokom dana očekuje se suvo sa sunčanim intervalima, dok se na krajenjem jugu očekuje naoblačenje sa susnežicom i slabim snegom.

Duvaće slab do umeren istočni vetar. Minimalna temperatura od -6 do 0 stepeni, maksimalna dnevna od 3 do 7 stepeni.

Na Kopaoniku će biti od -11 do -4 stepena, a na Zlatiboru od -6 do -1.

U Beogradu nakon hladnog, u delovima grada i maglovitog jutra, tokom dana suvo sa sunčanim intervalima. Duvaće slab do umeren istočni vetar. Minimalna temperatura 0 stepeni, maksimalna dnevna 4 stepena.

Novi Sad, Printskrin: RHMZ

U petak sa jugozapada Srbije naoblačenje sa kišom, u planinskim predelima sa susnežicom i snegom.

Posle podne i uveče kiša će preći u susnežicu i sneg i na severu i zapadu Srbije. U Timočkoj i Negotinskoj Krajini uz susnežicu i sneg očekuje se i pojava ledene kiše. Maksimalna temperatura od 1 stepen na severozapadu do 7 stepeni na jugoistoku Srbije.

Niš, Printskrin: RHMZ

U subotu oblačno sa susnežicom i snegom, dok se na jugu i jugoistoku očekuju kiša i susnežica. Posle podne i uveče na severu i severozapadu očekuju se obilnije snežne padavine. Maksimalna temperatura od 0 stepeni na severozapadu do 11 stepeni na jugoistoku Srbije. U nedelju oblačno sa snegom, na jugoistoku sa susnežicom.

Do kraja dana očekuje se slabljenje i prestanak padavina. Maksimalna temperatura od 0 stepeni na severu do 5 stepeni na jugoistoku Srbije.

Beograd, Printskrin: RHMZ

U ponedeljak suvo, tmurno, maglovito i hladno.

U Beogradu u petak naoblačenje, krajem dana i tokom noći sa kišom. U subotu oblačno sa kišom. Kiša će tokom dana preći u susnežicu i sneg, a tokom večeri i noći očekuju se obilnije snežne padavine. U nedelju oblačno sa snegom. Do kraja dana očekuje se slabljenje i prestanak padavina.

U ponedeljak suvo, tmurno i maglovito.

VREME ZA UMERENU FIZIČKU AKTIVNOST

Biometeorološka situacija može biti nešto povoljnija za hronično obolele i osetljive osobe. Izvestan oprez se savetuje cerebrovaskularnim bolesnicima, naročito u jutarnjim satima. Moguće su glavobolja i pospanost. Preporučuje se adekvatno odevanje i umerena fizička aktivnost.

VIDEO: Dete misli da je sneg sladak pa ga jede

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA