≫ 

Deda Mraz je iz Velsa, a u Sremsku Mitrovicu se dovezao na vatrogasnom kamionu (FOTO)

Pokloni koje je dosada ostavio u Srbiji vrede preko dva miliona evra

  • 2

Deci iz Sremske Mitrovice Deda Mraz je stigao početkom decembra, i to na vatrogasnom kamionu iz dalekog Velsa. Slatkiše i igračke su najmlađi Mitrovčani dobili su od velikih prijatelja našeg naroda, o kojima, ipak, malo ko zna.

Reč je o britanskim vatrogascima, članovima organizacije, "Blazing to Serbia", koji već deceniju zdušno pomažu ovdašnje kolege i stanovnike.

 

Prošle nedelje to su učinili u vidu poklona za mališane po preporuci Crvenog krsta, kojima takva pažnja dodatno znači. Upakovali su poklone u prostorijama ove organizacije,a onda se jedan od njih maskirao u Deda Mraza i na engleskom i srpskom poželeo klincima srećne praznike. Poklone su delili dva dana, u Mitrovici i okolnom selu Bešenovo.

 

Praznični duh ne zna za granice, te su olovke i sveske prosledili i u Svratište za decu u Beogradu, odakle se vratila najlepša čestitka.

Iz Svratišta je stigla najlepša čestitka Foto: Čitalac Telegrafa

Inače, "Blazing to Serbia" je u proteklih 10 godina pomogla da u našu zemlju stigne 26 vatrogasnih vozila, koji su ovdašnjim vatrogascima prekopotrebni.  Velšani su ujedno i veliki darodavci Crvenog krsta u Sremskoj Mitrovici. Vrednost njihovih donacija dosada je prešla dva miliona evra, ali od nje je skuplje prijateljstvo koje se u međuvremenu izgradilo.

 

Zarad gostoprimstva, zahvalnosti i dobrog provoda, koji ih u Srbiji uvek sačeka, lakše im je da prevale put od 2.200 kilometara, putujući na vatrogasnim kolima iz Južnog Velsa, ispod Lamanša, kroz Belgiju, Nemačku, Austriju i Mađarsku.

 

 

 

VIDEO: Stigli pokloni za najmlađe posle pisanja Telegrafa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nele

    13. decembar 2018 | 12:26

    Svaka im cast. Ovo nije prvi put da nam Velsani daruju nesto, setite se kad je njihova reprezentacija skoro gostovala u Beogradu da su navijaci uplatili novac za decu u Zvecanskoj, dobar narod, hvala im.

  • Cccc

    13. decembar 2018 | 12:01

    Woowww

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA