≫ 

Danas će se cela Srbija zabeleti: Naredni sati su kritični, ledena kiša je samo uvod, evo kada počinje mećava (DETALJNA PROGNOZA)

Iz sata u sat biće sve hladnije, pašće 20 centimetara snega

  • 8

Najavljivani sneg napraviće haos ovog vikendaU narednim satima temperatura u gradovima biće idealna za formiranje snežnog pokrivača, a padavine će se nastaviti i tokom vikenda.

Oko 14 sati u Beogradu kreću prve pahulje, a potom i u ostalim gradovima u Srbiji. Sneg će padati do kraja dana, ali i u subotu i nedelju. U nedelju popodne formiraće se pokrivač od čak 20 centimetara snega.

- U centralnim i južnim predelima ponegde se očekuje pojava kiše koja će se lediti na tlu - saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Iz RHMZ-a najavljuju da će danas u Srbiji biti oblačno, mestimično sa snegom koji će uveče i tokom noći zbog kratkotrajnog porasta temperature u južnim i centralnim predelima prelaziti u kišu koja će se ponegde i lediti pri tlu.

Prema njihovim podacima, prvi snežni talas očekuje se već oko 14 časova, a to znači da će, sudeći po prognozi za ceo vikend, jaka hladnoća i sneg rasti iz sata u sat.

Izdato je upozorenje; Foto: Printskrin RHMZ

Na severu Srbije pre podne suvo uz postepeno naoblačenje, posle podne oblačno sa snegom. Formiranje manjeg snežnog pokrivača očekuje se na severu i zapadu zemlje.

Vetar slab i umeren jugoistočni, krajem dana na jugu Banata i u donjem Podunavlju u pojačanju. Jutarnja temperatura od -5 do 0 C, najviša dnevna od 0 do 6 C.

U Beogradu će biti oblačno, posle podne, uveče i noću sa snegom uz formiranje manjeg snežnog pokrivača.

Upaljen je žuti meteoalarm; Foto: Printskrin RHMZ

Vetar slab do umeren jugoistočni. Jutarnja temperatura oko -1 C, najviša dnevna oko 1 C.

Izgledi vremena u Srbiji za nedelju dana, odnosno do 21. decembra:

Oblačno i hladno. U subotu uz formiranje i povećanje snežnog pokrivača, samo će na jugu i jugoistoku padati kiša koja će se ponegde lediti pri tlu, a uveče se očekuje prelazak kiše u sneg.

U nedelju prestanak snega i kratkotrajno razvedravanje i to prvo na zapadu zemlje. Zatim do kraja perioda vrlo hladno, ujutru slab i umeren mraz, dnevna temperatura oko 0 C, u brdsko-planinskim predelima uz provejavanje slabog snega.

VIDEO: Za magiju samo treba: beba, pas i sneg

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    14. decembar 2018 | 09:10

    U Smederevskoj Palanci sneg pada vec 2 h...

  • 1989

    14. decembar 2018 | 11:06

    Pocelo je da pada i u Pancevu. Jeeeeeeee

  • Nemanja

    14. decembar 2018 | 09:58

    Na jugu u Surdulici Sneg pada vec 2 ipo sata napadao je vec 10 cm.Do kraja dana ce napadati 20 cm.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA