≫ 

Čeka nas najveći sneg još od 2012. godine: Prognoza za vikend i narednu nedelju, a ovo je najvažniji apel

Širom Srbije napadaće od 10 do 30 centimetara snega, a negde čak i pola metra

  • 9

Snežno, snežnije, najsnežnije! Tako će nam biti za vikend kada će širom Srbije napadati od 10 do 30 centimetara snega, a negde čak i pola metra, što je najviše snega još od ledene 2012. godine!

Ovo prognozira čuveni meteorolog Đorđe Đurić i objašnjava odakle nam odjednom stiže tako puno snega.

- Sa zapadnog Mediterana, pa preko centralnog dela, premešta se ciklon koji dalje ide na istok i donosi nam snažnu oblačnost koja je već zahvatila veći deo zemlje. Sneg pada širom Srbije, osim na jugoistoku zemlje i u delovima Pomoravlja gde sada ima kiše i susnežice koja će postepeno preći u sneg. Sneg će padati sve do nedelje uveče, pa će u nekim delovima zemlje dostići i pola metra - priča Đurić.

U Beogradu se očekuje od 10 do 30 centimetara snega, a na višim delovima grada i oko 40 centimetara. Suprotno ranijim prognozama, padaće i u ponedeljak i utorak sledeće nedelje.

Očekuje se i do pola metra snega, Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

- U ponedeljak će prepodne biti suvo, a poslepodne ponovo sledi naoblačenje sa snegom koji će nastaviti da pada i tokom većeg dela utorka. Tokom ostatka sedmice očekuje se prestanak padavina uz blago otopljenje - napominje Đurić.

Naime, temperatura će tokom vikenda i početkom nedelje uglavnom biti oko nule. U Timočkoj i Negotinskoj krajini očekuje se i ledena kiša. S obzirom na to da će izostati veliki minus, biće puno bljuzgavice, pa se građanima savetuje oprez na ulici i putevima.

- Od četvrtka temperatura će preći nula stepeni, ali ne mnogo. Najviša temperatura kretaće se oko pet stepeni, što i ne treba da čudi. Ipak je stigla zima - uz osmeh zaključuje čuveni meteorolog.

VIDEO: Tata spustio bebu u sneg, sledećeg trena nastala je panika

(M. L.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Niki

    14. decembar 2018 | 11:55

    Jupiii...sneg...ZIMSKA IDILA POSLE DUGI NIZ GODINA!!!

  • Dusan

    14. decembar 2018 | 12:44

    Sta dizete frku kao da ce bombe da padaju...

  • Ja

    14. decembar 2018 | 12:32

    Prvo je najveci od pre 60godina oa od 30 godina i sad ove godine najveci jos od 2012 ma dajjj svaki je isti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA