≫ 

Idilične slike i romantične šetnje: Sneg je tokom noći potpuno zabeleo Srbiju i napravio bajkovite prizore (FOTO)

Neumorno je vejalo, što je ljubitelje zime izmamilo u nepredviđeno večernje lutanje i uživanciju

  • 2
BEOGRAD VREME SNEG Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Kao stvoreno za mališane, jutro ih je obradovalo "ozbiljnim" snegom koji je zabeleo celu Srbiju.  Zbog debelog sloja prekrivača mnogi nisu izdržali i još sinoć su iskoristili priliku za grudvanje, a za danas su spremne sanke i puna zimska oprema. A taman je vikend.

Dok se deo starijih i po pravilu nervira dok veje, te sporije stižu na posao radnog vikenda, ostali su u međuvremenu na društvenim mrežama pokušavali  da dočaraju idilične prizore iz svog kraja i uživanciju barem približnu dečijoj. 

Romantika nije izostala. Nije smela, tačnije.

Uvek je sigurno da sneg vole klinci, a ludorije i oduševljenje prirede i psi.

O količini napadalog snega svedoči i fotografija iz Mirijeva - grane jedva odolevaju pod težinom.

- Slab do umeren sneg povremeno provejava u većini krajeva Srbije, zbog čega vozače ovog jutra očekuju pravi zimski uslovi vožnje. Meteorolozi za ove dane vikenda najavljuju snežne padavine i formiranje snežnog pokrivača i do 20 cm, u skoro svim krajevima zemlje. Upozoravamo vozače i podsećamo ih da mokri, ili snegom i ledom prekriveni kolovozi u velikoj meri povećavaju zaustavni put vozila, smanjuju njegovu stabilnost i zahtevaju pažljivo upravljanje. Saobraćaj je zbog vremenskih prilika i snega na kolovozu otežan, pa oni koji planiraju put u planinske predele zapadne, jugozapadne i istočne Srbije - najavio je AMSS.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mostar

    15. decembar 2018 | 08:56

    Fake news,otkud snijeg u decembru😊

  • Miker

    15. decembar 2018 | 09:55

    Ako je pao sneg u Valjevu, Beogradu i okolini... ne znači da je "potpuno" prekrio Srbiju. U Nišu i 100 kilometara u krug, nema nigde snega!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA