Stefana Karađorđevića krstio patrijarh Irinej: Mali princ nosio odelo koje je kraljevska porodica dugo čuvala (FOTO)

Stefan je, inače, prvo muško dete kraljevske porodice rođeno na teritoriji Srbije nakon čitavih 90 godina

  • 61

U crkvi Svetog Andreja Prvozvanog u Kraljevskom kompleksu na Dedinju danas je kršten princ Stefan, sin princeze Danice i princa Filipa Karađorđevića.

Princa Stefana Karađorđevića krstio je patrijarh srpski gospodin Irinej.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Princ Stefan Karađorđević rodio se u februaru ove godine, a u njegovu čast se tada oglasilo 49 zvona Hrama svetog Save u Beogradu.

Patrijarh srpski gospodin Irinej krstio je najmlađeg člana kraljevske porodice Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Princ Stefan nosi odelo koje je nosio njegov pradeda kralj Petar II na svom krštenju 1923. godine u Beogradu, kada mu je kum bio kralj Džordž V.

On je, inače, prvo muško dete kraljevske porodice rođeno na teritoriji Srbije nakon čitavih 90 godina. Njegov otac Filip, drugorođeni sin princa Aleksandra Drugog Karađorđevića i princeze Marije da Glorije od Orleana i Bragance, rođen je u Ferfaksu u Virdžiniji, SAD, 15. januara 1982. Živeo je u Virdžiniji do 1984. godine, a posle toga je prešao u London, gde se školovao.

On je brat blizanac princa Aleksandra i drugi u liniji nasleđivanja srpskog prestola, posle princa naslednika Petra. Diplomirao na Londonskom Univerzitetu (UCL) na odseku za društvene nauke, a završio je i Školu za hotelijerstvo (EHL) u Švajcarskoj. Trenutno radi sa renomiranim globalnim menadžerom za upravljanje aktivima u Londonu.

Krštenju su prisustvovale brojne zvanice, među kojima i vlasnica Opere i Teatra Madlenijanum Madlena Cepter i predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dan

    15. decembar 2018 | 15:57

    Koji princ koji kraljevi, pobegulje i izdajnici ni maternji jezik ne znaju, toliki su bili junaci!!!

  • joakim

    15. decembar 2018 | 15:14

    Polako se vracamo korenima i eleminisemo u svim sferama zivota komunizam i politiku copavog zagorca.Hvala dragome bogu i sve najbolje za naslednika.🇷🇸

  • S

    15. decembar 2018 | 16:09

    Kakvo krstenje u sred posta?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA