≫ 

Dragi Deda Mraze, bila sam dobra ove godine i zaslužila sam čokoladu. Ako možeš da mi daš glas, da kažem mami i tati koliko ih volim

Na ovo pismo Deda Mraz mora da obrati posebnu pažnju. Najjasniji dokaz da je sve materijalno manje važno

  • 19

Drhtavim dečijim rukopisom, devojčica Peka iz Beograda napisala je pismo Deda Mrazu. Uložila je mnogo truda da ga napiše i ulepša crtežima, dala sve od sebe da ga ubedi da joj ispuni ono što već dugo želi. To je samo glas - potreban da kaže hvala najdražima koji je paze i vole, i odrekla bi se za to čak i čokolade, onog najmanjeg, materijalnog na šta je pomislila.

Defektolog Sanja Krstić  podelila je njeno pismo na svom Fejsbuk profilu, i od tada mnogima promenila njihove novogodišnje želje. Sada svi žele da se ostvari Pekina.

- Da li ste se nekad zapitali da li vam je zaista neophodno nešto za čime patite? Nov telefon, kapa, jakna. Da li su to ključne stvari za našu sreću? Kao jednu lepu lekciju, fotografisala sam pismo jedne moje divne devojčice - napisala je Krstić.

A devojčica je napisala ovo:

- Dragi Deda Mraze, Bila sam dobra ove godine i zaslužila sam čokoladu. Imam još jednu želju, ako bi mogao da mi ispuniš da dobijem glas. Da mogu mami da kažem da je volim, i sestri: "Sofija, mnogo želim da se igramo!" Rekla bih: "Tata, dođi kući!" Mojim drugarima da kažem: "Hvala dobri drugari, ja vas volim!" Ako je to puno želja, onda ne mora čokolada. Može samo ovo drugo! Voli te Peka.

Peka boluje od cerebralne paralize, objasnila je defektolog. Ne govori, ali je vrlo inteligentna i piše pesme i priče.

- Ona me svaki dan iznova uči bitnim stvarima i lekcijama. Koliko nam malo treba da budemo srećni, i koliko nam to malo uvek nedostaje... Čuvajmo prave vrednosti. Zdravlje, porodica i ljubav - zaključila je Krstić.

VIDEO: Čudo iz blizine: Ovako je izgledala transplantacije rožnjače kod malog Aleksandra starog samo deset dana

(M.Ro.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • plavi safir

    18. decembar 2018 | 14:28

    Rasplakala sam se! Daj Deda Mraze ispuni želju 🙏

  • Darko

    18. decembar 2018 | 15:39

    Svu srecu ovog svijeta da ti Deda Mraz donese,drago dijete! Bog ti pomogao oko tvojih zelja! Zdravlje i ljubav da ti podari za cio zivot! Placem...

  • Naki

    18. decembar 2018 | 14:49

    Ovo tera suze na oči😪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA