≫ 

Ono najbitnije, na šta se najduže čeka, danas ćete konačno moći da završite! Evo gde nas sve za Svetog Nikolu (ne)očekuju gužve

Građani koji se već dugo muče da zakažu neki pregled kod lekara, sutra će imati priliku da upadnu preko reda

  • 1

Pregled kod lekara u Kliničkom centru (KCS) na koji je čekao mesecima, Beograđanin V.K. pozvan je da konačno završi sutra! Dan kad pola Srbije slavi Svetog Nikolu, a pola ide na slavu, svakako će slaviti i lekari i vozači u gradskom prevozu, jer će sutra biti jedini dan kad i oni mogu da predahnu od gužve.

A građani koji se dugo muče da zakažu neko snimanje ili pregled kod lekara specijaliste, sutra će imati jedinstvenu priliku da upadnu preko reda.

- Već dugo pokušavam da zakažem pregled sondom kod gastroenterologa u Kliničkom centru. Nisam mogao da verujem kada su mi javili da dođem sutra, jer zbog Svetog Nikole imaju slobodnih termina - priča V.K.

Gužve su i u domovima zdravlja 19. decembra upola manje nego ostalih dana, potvrđuje za Telegraf.rs lekar opšte prakse dr Dragan Miljković.

- Sutra pacijenti svakako mogu pokušati da na snimanje ili pregled upadnu preko reda, jer na Svetog Nikolu najmanje 10 odsto pacijenata otkaže zakazani dolazak. Čekaonice u domovima zdravlja takođe su oko 50 odsto praznije nego inače, pa će se i do lekara opšte prakse mnogo lakše dolaziti - kaže Miljković.

Sutra će u autobusu moći i da se sedne, Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Sutra možemo da zaboravimo i na nesnosne gužve u gradskom prevozu i predpraznične kolapse u saobraćaju, najavljuju u GSP Beograd.

- Sveti Nikola je jedini dan kad ne brinemo o gužvama i zastojima, kad saobraćaj ide glatko i kad nema žalbi putnika na dugo čekanje autobusa - kažu u dispečerskom centru GSP-a za naš portal.

S druge strane, gužvi će biti u prodavnicama, kod frizera i kozmetičara, a ako vam zatreba majstor za sitne kućne popravke, bolje se odmah pomolite, jer ćete do njega doći samo ako budete imali mnooogo sreće.

Manje privatne radnje sutra će raditi skraćeno, do 15 ili 16 sati, a frizerski i kozmetički saloni već su prebukirani zakazanim tretmanima. Jedine zanatlije koje će i sutra biti vredne su krojači i obućari, ali iako će mnogi od njih raditi prekovremeno, i oni su unapred rezervisani od silnih gostiju i domaćina koji se pripremaju za slavu.

VIDEO: Neki se protiv gužve bore bezobrazlukom 

(M. Leskovac/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA