Дoček je u Novom Sadu

Jedino mesto u Srbiji koje će i ove godine spojiti popularnu i visoku kulturu je Novi Sad, grad koji ponosno nosi titulu Evropske prestonice kulture za 2021. godinu i koji u 2019. godinu ulazi sa još jednom značajnom titulom - titulom Omladinske prestonice Evrope

  • 2

Najluđa noć uz Manjifika, dr Neleta Karajlića i DJ dvojac Filatov i Karas obećava dobar provod na Trgu slobode, dok se na još četiri lokacije u gradu očekuju raznoliki programi tokom celog dana 31. decembra.

Svetske i regionalne zvezde na Trgu slobode

Ujedno i retro i autentičan zvuk Manjifikovih balkan-disko šlagera prvi će pokrenuti Novosađane 31. decembra na centralnom gradskom trgu uz  hitove iz filmova „Montevideo, bog te video“ i „Montevideo, vidimo se!”, serije „Senke nad Balkanom“ kao i sa njegovog poslednjeg albuma „Charlatan de Balkan“.

Uz energiju i umetnost „nadrealnog“  Dr Neleta Karajlić, Novosađani će ispratiti ovu i dočekati 2019. godinu, čija će se kreativnost na jedinstven način spojiti sa gudačkim kvartetom kamernog orkestra Kamerata Akademika, prvakinjom Opere Srpskog narodnog pozorišta Jelenom Končar kao i horom Akademskog kulturno-umetničkog društva „Sonja Marinković“.

Foto: Marko Jovanović

Ljubitelji elektronske muzike, neposredno nakon ponoći zaigraće uz poznati DJ duo Filatova i Karasa koji obaraju sve svetske top liste. Elektro hitovi poput „Time Won't Wait“, koji broji više od 70 miliona pregleda na platformi you tube „Don't be So Shy“, koji je u preko 17 zemalja Evrope bio nedeljama na prvom mestu, kao i obrada hita iz osamdesetih „Tell it to my heart“ koji je postigao više od 40 miliona you tube pregleda, osvojili su modernu elektro scenu i njenu publiku.

Uvertira u 2019: džez ritmovi, program za mlade i neponovljivi „Irie FM”

Na Trgu republike predveče će nastupiti autentični „Irie FM“ koji će jedinstvenim aranžmanima podići nivo raspoloženja svih posetilaca i napraviti dobru uvertiru u Novu, 2019. godinu. Njihovi prethodnici na bini na Trgu republike biće pobednici TAKT festivala – akustičnog kompozitorskog takmičenja koji se održava u Novom Sadu krajem decembra.

Foto: ATA Images

Ljubitelji džez pravca imaće priliku da slušaju Pjotra Damasjeviča, džez umetnika koji dolazi iz Poljske u sklopu „Plants AiR“ („Umetnik u gostima“) rezidencijalnog programa Fondacije „Novi Sad 2021“, čiji nastup će simbolično biti održan ispred novootvorene kulturne stanice Svilara.

Za najmlađe Novosađane Дoček 2019. biće tradicionalno organizovan u bajkovitom Dunavskom parku gde će mališani uživati uz Haos animatore, Dečji hor „Zvončići”, Kreativni pogon koji će od Zmaj Jovinog spomenika povesti maskiranu povorku, školu muzike „Kreativni M kutak“, dok će u kulturnoj stanici Eđšeg biti održan mjuzikl za decu „Bah jezdi na kamili". Mjuzikl je delo internacionale trupe umetnika iz Kine i Sjedinjenih Američkih Država i novosadskih umetnika, i proizvod je saradnje Fondacije „Novi Sad 2021“ i GIPAK akademije za mlade iz SAD-a. Ovo je istovremeno i najava početka godine mladih u okviru projekta „Novi Sad 2019 - Omladinska prestonica Evrope”.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Johan

    19. decembar 2018 | 18:43

    Novi Sad je dobar primer u Srbiji sa bogatim novogodišnjim programom a često se dobro slavila i srpska nova godina,to bi trebalo da usvoje svi gradovi u Srbiji i da se manemo floskula "što se pare ne ulažu u sirotišta već u slavlja" jer već je opštepoznato da su te proslave ujedno i ulaganje u turizam koji uložena sredstva desetostruko vraća u gradsku kasu.I zato osvetlimo naše gradove jer mi smo kontinentalna država,nemamo more pa da čekamo sezonu već moramo da oživljavamo turizam ako je moguće 24 sata svih 365 dana.

  • Borko

    19. decembar 2018 | 22:07

    Najvise doprinesem meni i porodici ako docekam novu godinu sa mojom porodicom nista vise nije kao nekad.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA