Novogodišnja čarolija: Osmeh se ne kupuje već se daruje s ljubavlju

Jedna stara izreka kaže: “Novac ne može da kupi sreću“

  • 0

Iako nije sigurno da postoji konsenzus oko ove poslovice, jer je pitanje sreće individualno, sigurno je da pravu sreću i osećaj plemenitosti u čoveku može da izazove samo darivanje. I da je najsrećniji onaj čovek koji može da pomogne drugome, makar i ne poznavao tog kome pomaže.

Istovremeno, novogodišnji praznici su doba godine kada najviše mislimo o svojim najbližima, porodici, ljudima koji nas okružuju. U ovo vreme takođe se najčešće odlučujemo i za humanitarna davanja kojima pokušavamo da doprinesemo opštem dobru. Iako takva dela obično polaze od pojedinaca, na sreću se na njima i ne završavaju. Sve je više organizacija, udruženja, kompanija koje su spremne da ulože u opšte dobro. A da li postoji bolji način za tako nešto od pomoći onima kojima je podrška najpotrebnija?

Setimo se samo brojnih akcija koje su bile usmerene na podršku domaćem zdravstvu, kako bi naše bolnice, domovi zdravlja i svi njihovi pacijenti imali najbolje uslove za lečenje. Među njima su i Bitka za bebe, Magnet za ljubav, akcije Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR) i mnoge druge.

Foto: Promo

Raduje činjenica da je sve više kompanija koje su spremne da se odazovu ovom humanom pozivu i doniraju sredstva za opšti boljitak. Jedna od takvih je i NIS koji sa svojim zaposlenima, između ostalog, tradicionalno organizuje pakovanje novogodišnjih paketića koje potom daruju deci u zdravstvenim i socijalnim ustanovama širom Srbije. Tako je bilo i ove godine kada su zaposleni NIS-a pripremili paketiće koje će pokloniti deci u Opštoj bolnici „Studenica“ u Kraljevu, SOS Dečjem selu u tom gradu, Kliničkom centru u Nišu, kao i deci na Kosovu i Metohiji.

Prethodnih godina u istim akcijama poklone su dobila deca na klinici „Tiršova“ u Beogradu, Dečjoj bolnici u Novom Sadu, Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj, kao i deca u Domu Veternik.

Takođe, NIS je donirao značajna sredstva za nabavku savremenih aparata i opreme u klinici „Tiršova“, Dečjoj bolnici u Novom Sadu, a pokrenuta je i akcija prikupljanja sredstava za bolnicu „Studenica“ u Kraljevu.

Na ovaj način novogodišnji praznici postaju izvor veselja i za one kojima je naša podrška potrebna. A izreka da novac ne može da kupi sreću može se i revidirati – novac nam može doneti zadovoljstvo, ali ako ga trošimo na one koje volimo i na one kojima je pomoć potrebna.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA