≫ 

Znaju li u Železnicama da živimo u 21. veku? Da li je ovo zaista jedino rešenje za nedostatak rampe na pružnom prelazu? (VIDEO)

Čovek izađe iz lokomotive, zaustavi saobraćaj, osmotri situaciju, prošeta se, da znak mašinovođi da može da nastavi put...

  • 19

Živimo u 21. veku gde vozovi u pojedinim zemljama u svetu razvijaju i do 500 kilometara na čas, a u blizini Niša više stotina građana protestuje zato što nema rampe na pružnom prelazu na kojem je u petak izgubilo život 5 a povređeno 30 osoba u sudaru voza i autobusa.

Nakon tragedije, u Železnicama Srbije su se setili da taj problem reše na sledeći način: čovek izađe iz lokomotive, zaustavi saobraćaj, osmotri situaciju, prošeta se po pružnom prelazu, da znak mašinovođi da može da nastavi put, popne se u lokomotivu, voz zatrubi i nastavi dalje svojim putem, piše Jugmedia.

VIDEO: Na ovim pružnim prelazima ljudi sami sebe mogu da ubiju

U nesreći kod Donjeg Međurova, kada je voz udario i prepolovio autobus, na licu mesta poginulo je troje putnika, a još njih dvoje tokom operacije u Kliničkom centru, zbog čega je u subotu bio Dan žalosti u Nišu. Dvoje povređenih i dalje su u kritičnom stanju .

Odmah nakon nesreće direktor policije Vladimir Rebić rekao je da je za nesreću kriv najverovatnije vozač autobusa, a iz Niš ekspresa da je po dolasku na posao šofer bio u "dobrom psiho-fizičkom stanju".

VIDEO: Protest građana na pruzi gde se desila stravična nesreća kod Niša

(Telegraf.rs/Jugmedia)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milica

    24. decembar 2018 | 11:01

    Mene zanima zasto se vucic nikako ne oglasava ?

  • Nikola

    24. decembar 2018 | 10:41

    Problem je kod nas sto svi vole-zele DRZAVNI POSO! Dodjes, izblejis, uzmes platu, milina bozija! Tako se ponasaju i ti u zelezeici sto su nadlezni za bezbednost itd. Jos je veliko pitanje da li upste i znaju da bilo sta urade

  • Boske100

    24. decembar 2018 | 10:42

    Jel ovo Indija 🤣?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA