≫ 

Sprečen šverc 4 tone nafte u Velikom Gradištu: Rumuni na brodu krili gorivo u specijalnim rezervoarima

Zapovednik broda dužan je da plati dvostruki iznos procenjene vrednosti nafte, a reč je o sumi od oko pola miliona dinara

  • 3

Prilikom kontrole jednog rumunskog broda na dunavskoj ispostavi Veliko Gradište, carinici su otkrili više od četiri tone sakrivene nafte.

Carinici su 21. decembra na dunavskoj ispostavi Veliko Gradište otkrili sakrivenu naftu, mada je nakon kontrole brodske dokumentacije i izmerene količine pogonskog goriva u tankovima rumunskog broda delovalo da je sve u redu, piše tpknews.com. Međutim, prilikom kontrole mašinskog odeljenja u sporednim rezervoarima pronađena je neprijavljena nafta.

Kako je reč o stranom brodu, nadležni sud je po hitnom postupku doneo presudu, prema kojoj je zapovednik broda dužan da plati dvostruki iznos procenjene vrednosti nafte.

Reč je o sumi od oko pola miliona dinara, kao i gotovo 400.000 dinara na ime neplaćenih uvoznih dažbina, carine, PDV-a i akciza, što su sredstva koja će se direktno sliti u državni budžet.

VIDEO: Pali italijansko-srpski šverceri kokaina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ĆupričaninSWE

    27. decembar 2018 | 08:52

    Zaplenili 4 tona nekog poljoprivrednika da bi mediji brojali o tome, a prošao tanker nekog političara.

  • Vozac

    27. decembar 2018 | 08:07

    4 tone goriva bas puno bre ste upecali kako nemozete ili necete da upecate one cisterne po 20. Tona koje privatnici javno svercuju slobodno prolaze granicu svaki dan ?

  • @ Kiki

    27. decembar 2018 | 01:08

    Digli ste akcize na gorivo A kad se seljak ili prevoznik snađe da preživi vi otimate To Je država po meri £€¥¢©® A jel šetamo u subotu da nas broje Zanimanje brojač šetača ha ha ha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA