≫ 

Direktorka škole pronašla prisluškivač u kancelariji, a smestili su joj - nastavnici: Krenuo je haos i pretres širom Srbije!

Osumnjičeni su nastavili da ćaskaju i nakon što su postavili uređaj, zaboravljajući da u tom trenutku i njih snima

  • 13

Sanja Ralić, direktorka osnovne škole "Vuk Karadžić" u Bačkoj Palanci, pronašla je uređaj za prisluškivanje u svojoj kancelariji. Iako prvo ni sama nije verovala šta vidi, na snimcima kamera za video-nadzor stvarno je zabeleženo da dve osobe ulaze u njenu kancelariju, u vreme kad ona nije bila tu, i postavljaju prisluškivač.

Isprva se činilo da će njihov identitet biti nemoguće otkriti, jer su lica vešto sakrili od kamere. Međutim, jedna greška skupo ih je koštala. Nakon što su postavili prisluškivač, njih dvoje nastavili su da ćaskaju i da se dive svom podvigu, zaboravljujući da uređaj u tom trenutku snima i njih.

Policija je tako, tragom glasova koji su snimljeni, došla do prvih osumnjičenih i kako nezvanično saznajemo, reč je o dvoje nastavnika. Ipak, budući da je istraga još u toku, ni u školi ni u policiji ne žele da otkrivaju detalje.

Direktorka Sanja Ralić uznemireno nam je potvrdila ceo slučaj, dodajući da ne može ništa da komentariše dok se istraga ne završi.

Cela škola je u panici od "velikog brata", http://www.vukaros.edu.rs

Predstavnici Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) kažu da je nemio događaj digao uzbunu i u drugim školama, pa sada nastavnici u panici pretresaju kasete i ormane da provere da i oni nisu pod nadzorom "Velikog brata".

- Sindikat je šokiran ovim što se dogodilo. Nadamo se da će se slučaj što pre razrešiti i da ćemo sa sigurnošću moći da znamo da nismo prisluškivani i u drugim školama - kaže za Telegraf.rs Stevan Jurić iz USPRS.

Prema nezvaničnim saznanjima, ovakvo spletkarenje posledica je loših odnosa lokalne samouprave i škole, i mešanja zaposlenih iz opštine u rad škole.

Zanimljivo je da ovo nije prva bizarnost koja se vezuje za škole u ovom okrugu. Pre samo dva meseca, učenik OŠ "Vuk Karadžić" u Baču izmislio je priču o otmici i digao ceo region na noge. On je slagao da postoji beli kombi i nepoznati muškarci koji učenike mame čokoladicama. Srećom, ubrzo je otkriveno da je priča samo plod njegove i suviše bujne mašte.

VIDEO: Ovo je gužva koju prave roditelji dok dovode decu u školu

(M. Leskovac - m.leskovac@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baki

    27. decembar 2018 | 13:34

    Sto se boji ako radi sve kako treba? Neka malo...

  • B........

    27. decembar 2018 | 14:52

    Svuda oko nas su prisluskivaci i dousnici. Ali ako cestito zivis i radis svoj posao onda nema cega da se plasis. Ko ti zlo cini vrati mu se ko bumerang

  • Ana

    27. decembar 2018 | 14:48

    Eto, direktori, pa vi pricajte i radite svasta! 21.vek, nema sta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA