Pomoć za narod na Kosovu i Metohiji: Fondacija Princeze Katarine poslala 12 tona namirnica narodnim kuhinjama

Pomoć se sastoji od osnovnih namirnica – brašna, testenina, pasulja, pirinča, začina, supa, ulja, šećera...

  • 3

Kako bi pomogla srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, Fondacija Princeze Katarine poslala je 12 tona pomoći vredne 6.000 evra narodnoj kuhinji „Majka devet Jugovića” koja radi pri Eparhiji raško-prizrenskoj i kosovsko-metohijskoj.

Pomoć za srpsko stanovništvo sastoje se od osnovnih namirnica – brašna, testenina, pasulja, pirinča, začina, supa, ulja, šećera i drugih prehrabenih artikala, a donacija je obezbeđena zahvaljujući humanitarnoj organizaciji Lajflajn Čikago čiji je Princeza Katarina pokrovitelj.

- Svi ljudi, bez obzira na svoje versko ili etničko poreklo, trebalo bi žive u slozi i međusobnom uvažavanju i da se omoguće uslovi za život dostojan čoveka. Današnja donacija je samo mala pomoć za naše ljude, ali tu ne smemo stati, apelujem na sve da pomognu našim ljudima da što lakše prebrode teške dane i izazove sa kojima se svakodnevno suočavaju. Kosovo je Srbija, a Srbija je naša zemlja koju ćemo moj suprug Prestolonaslednik Aleksandar i ja uvek da pomažemo koliko god možemo - rekla je Princeza Katarina u svojoj poruci Srbima na Kosmetu.

Humanitarna organizacija „Majka devet Jugovića“ vodi 6 narodnih kuhinja širom Kosova i Metohije u kojima se hrani više od dve hiljade ljudi. Rukovodioci ove organizacije su istakli da su veoma srećni što su primili ovu donaciju, koja će pomoći našem narodu na Kosovu i Metohiji da dočeka Novu godinu sa manje briga.

Organizacija je osnovana 2000. godine i zvanično je registrovana od strane UNMIK-a. Tokom svog dvanaestogodišnjeg rada organizacija je intenzivno sarađivala sa međunarodnim i lokalnim nevladinim organizacijama. Sedište organizacije je u porti manastira Gračanica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • joca

    31. decembar 2018 | 13:42

    postovanje se ne kupuje... srbi za srbe vam svima drze lekciju humanitarstva!! 365 dana u godini na terenu, u akciji, i tako deceniju unazad... bez fotoreporteskih ekipa, bez medijske pompe, bez drzavnr pomoci... bore se momci kao lavovi da svakoj siromasnoj kuci u kojoj zive srbi bude laksi zivot... hvala tim momcima i neka oni budu ponos ove drzave!!!

  • Lora

    31. decembar 2018 | 15:08

    Samo da znate princeza poslala pomoc nije sns .

  • ljuba

    31. decembar 2018 | 19:04

    Bravo za Karadjordjevice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA