≫ 

Stiglo novo RHMZ upozorenje do Božića: Pašće još 10 cm snega

RHMZ je izdao upozorenje koje važi od danas do prvog božićnog jutra

  • 3

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je na snežne padavine i povećanje snežnog pokrivača od danas pa do Božića.

Kako su naveli na sajtu, na području Srbije danas posle podne i uveče na severu očekuje se od 5 do 10 cm novog snega. Tokom noći ka nedelјi i u nedelјu u ostalim krajevima zemlje prognozira se oko 10 cm novog snega, a u zapadnim, centralnim i južnim krajevima i u planinskim predelima lokalno i više.

RHMZ ističe da će duvati jak, u planinskim predelima olujni, severni i severozapadni vetar uz vejavicu i stvaranje snežnih nanosa.

Danas posle podne očekuje se do 10 cm novog snega Foto: Tanjug/AP

I Beograd očekuju nove padavine i povećanje snežnog pokrivača. U subotu uveče, tokom noći ka nedelјi i u nedelјu, 6. januara na Badnji dan, očekuje se oko 10 cm novog snega, u višim delovima grada i više.

Najviša dnevna temperatura danas biće od -4 C do 2 C.

Printskrin: Meteoalarm.rs

Na sajtu Meteoalarma mapa Srbije je prikazana sa dve nijanse žute boje. Tamnija žuta, kojom je obeležen severniji deo zemlje, kao i severozapad, označava da je vreme opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova, a građanima se savetuje da prate savete koje daju nadležne državne službe.

Druga, svetlija nijansa žute, kojom je obojen južni i istočni deo zemlje, znači da vreme može biti opasno (potencijalno). Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike, ističu u Meteoalarmu.

Što se tiče prognoza za naredne dane, u Srbiji će do utorka biti hladno, u jutarnjim satima sa mrazom, a najviša dnevna temperatura u većini mesta ispod nule.

Prvog dana Božiča u većem delu zemlje biće suvo, samo na jugozapadu i jugu mestimično sa snegom uz postepeni prestanak padavina, dok će u utorak biti suvo u celoj zemlji. Od srede oblačno sa padavinama, uz manji porast temperature.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Peda

    5. januar 2019 | 09:08

    Gde? U Beogradu.. Pa nije Srbija samo Beograd. Dokle bre vise ljudi.

  • BG 2

    5. januar 2019 | 10:56

    Sneg će da zatrpa Beograđane a lopate nemaju a ni volju da da čiste.

  • Vkada

    5. januar 2019 | 11:18

    10 cm snega smešno pa u decembru palo više od 40 cm pa nije bio zatrpan sem. Parkova i pojedinih ulica na periferiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA