Nezapamćena drama na Goliji na Badnji dan: Rusi krenuli na more, pa ostali zarobljeni u smetovima (FOTO)

Rusi pogrešili put pa ostali zavejani u smetu, intervenisala GSS

  • 0

Prava drama odigrala se noćas u snežnim smetovima planine Golija. Mladi bračni par iz Rusije ostao je zavejan u zaseoku Gornji Balići, a samo zahvaljujući pripadnicima GSS Srbije i lokalnog tima za delovanje u vanrednim situacijama, strani državljani uspešno su evakuisani, javlja Infoliga.

Sve se dogodilo dva sata iza ponoći. Prateći navigaciju na putu iz Beograda prema Crnoj Gori, bračni par iz Rusije uputio se pogrešnim smerom i ostao zarobljen u nedođiji snegom i ledom okovane planine.

Odmah su zatražili pomoć od konzulata u Beogradu koji je alarmirao policiju i pripadnike GSS pa su zahvaljujući njima i lokalnom timu za delovanje u vanrednim situacijama brzo locirani i bezbedno evakuisani u Ivanjicu.

Foto: Infoliga

- U saradnji sa policijom brzo smo utvrdili koordinate i pronašli mesto gde se nalazio bračni par iz Rusije. Iako je put tokom dana pročišćen, sneg koji je padao u kontinuitetu formirao je nove smetove pa smo, na dosta nepristupačnom terenu, morali polako i oprezno da delujemo. Uspeli smo dosta brzo da se probijemo do mesta gde je putnički auto ostao zavejan, izvukli smo ga i bezbedno evakuisali Ruse do Ivanjice - rekli su nam članovi spasilačke ekipe.

Temperatura u noći spašavanja ruskih državljana bila je preko deset stepeni ispod nule a sneg na prevojima, u nanosima i do metar visine. Zahvaljujući dobro obučenom i pripravnom timu, akcija spašavanja sprovedena je organizovano, brzo i bez posledica.

(Telegraf.rs/infoliga.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA