Izgoreo magacin na gradilištu mini-hidroelektrane u Rakiti: Investitor optužuje meštane, oni tvrde da nisu znali za požar (VIDEO)

Incidenti u malenom selu nižu se oko izgradnje vodozahvata za mini-hidroelektranu

  • 5

Kamp prikolica koja je služila kao magacin izgorela je sinoć u Rakiti u blizini gradilišta vodozahvata za mini-hidroelektranu.

U pirotskoj policiji potvrdili su da je došlo do požara, ali nisu mogli da daju više detalja. Južne vesti javljaju da je požar izbio sinoć oko 20 sati.

Uzrok požara još nije poznat, ali izvođač radova smatra da je ovo nastavak opstrukcije i sabotiranja radova. U trenutku izbijanja požara u objektu nije bilo nikoga.

- Šikaniranje i maltretiranje nas kao izvođača se nastavlja. Noćas je neko zapalio gradilište, izgoreo je magacin i gradilišna dokumentacija. Tu je spakovana oplata. Unutra nije bio niko od zaposlenih, čuvar je bio u autu - kaže Živković.

U Rakiti ne smiruje se situacija Foto: Privatna arhiva

Dodaje da je materijalna šteta ogromna, pored dokumentacije unutra se se nalazile PVC cevi za gradnju, dosta ulja i materijala.

- Od 28. decembra ne radimo, tako da nije imalo razloga za reakciju meštana. Ne razumem dokle će to da ide. Imamo sve potrebne dozvole za rad, ali i dalje nas deo meštana sabotira - kaže Živković.

Predsednik Saveta mesne zajednice Rakita Desimir Stojanov kaže da je tek jutros čuo da je došlo do požara, ali da ne zna se u stvari desilo.

Desimir Stojanov; Foto: Nensi Radojković

U Inicijativi Odbranimo reke Stare planine takođe su rekli da ne znaju o čemu se radi, da su od novinara Južnih vesti saznali da je desio požar i da na društvenim mrežama, gde njihovi članovi svakodnevno, iz minut u minut, komuniciraju - nije bilo nikakvih informacija.

Podsetimo, ovo je još jedan u nizu događaja u malom selu u babušničkoj opštini, nakon tuče obezbeđenja i meštana, pronalaska bombe u selu, akcija vraćanja reke u korito, pobune meštana protiv izgradnje i konstantnih protesta. Ipak, svi ovo događaji ni po treći put nisu naterali odbornike vladajuće koalicije lokalne skupštine u Babušnici da raspravljaju o stanju u selu.

(Telegraf.rs/Južne vesti, N1)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • X

    9. januar 2019 | 19:09

    Tako se u nasoj zemlji koce napredni ljudi.Da je Tesla eksperimentisao u Srbiji,isto bi prosao . Lud narod ! Hoce da ostane u zaostalom pustom potoku dozivotno , bez puta , bez naroda...!!!

  • Milorad

    9. januar 2019 | 18:49

    Narode! ma udrite barabe, kakve dozvole i kakvi bakrači. Ne dozvolite da sa vama manipulišu kriminalci.

  • ĆupričaninSWE

    10. januar 2019 | 00:00

    A ko to pravi te mini hidroelektrane po Srbiji? Zna li se ko stoji iza svega?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA