Milanu je za Božić ukradeno oko 90.000 evra: Krenuo je na večeru, neko ga je pratio, a onda su se začuli krici iz prtljažnika lopova (FOTO)

Vlasnik retkih papagaja prijavio je krađu policiji čim je primetio da nema ptica

  • 1

Na Božić, jedan od najvećih srpski praznik, Milanu Miriću ukradeno je oko 90.000 evra. Lopovi su iz njegovog privatnog Zoološkog vrta "Miki" u Kolutu kod Sombora oteli šest papagaja koji su bili jedini primerci u ovom delu Evrope. Radi se o palma kakadu, a vrednost ove posebne ptice je oko 15.000 evra.

- Krenuo sam na večeru, neko me je pratio, video da nisam tu i ukrao ptice. To je videla komšinica, ali je pomislila da ih ja premeštam sa pomoćnikom i nije reagovala. Ona je čula njihove krike iz prtljažnika - započeo je razgovor za Telegraf.rs Milan Mirić.

Vlasnik retkih papagaja prijavio je krađu policiji čim je primetio da nema ptica.

- Video sam oko pola 1 ujutru da mi fale papagaji. Zvao sam policiju, ali su oni došli tek ujutru - kazao je naš sagovornik.

Milan Mirić je ostao preko noći bez 90.000 evra.

- Moji papagaji su bili jedini primerci u ovom delu Evrope. A, pored toga bili su najveća grupa u Evropi. Zbog cene i retkosti oni su bili interesantni da se ukradu. Svaki odgajivač papagaja bi poželeo da ih ima, jer je palmov kakadu vrh u toj vrsti papagaja. Njegova cena je oko 15.000 evra - završio je razgovor za Telegraf.rs Milan Mirić.

Nestali papagaji spadaju u najugroženiju kategoriju ptica. Mirićevi kakadui imaju ugrađene čipove, a u situaciji kad nestanu vodi se računa o poreklu koje mora biti legalno.

To znači da onaj ko kupi ove ptice, mora da ih skriva. Međutim, postoje tajni kanali, kako kaže Mirić, kojima se takve ptice šalju u arapske zemlje ili Ukrajinu. Tad im se gubi svaki trag.

VIDEO: Neustrašivi papagaj se ne boji ni velikog psa

(Ivana Vlajković/i.vlajkovic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lucifer 1

    11. januar 2019 | 21:47

    Prvo provera šta se stvarno dogodilo,ljudi su u današnje vreme na sve spremni posebno ako je osigurana roba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA