≫ 

Otkriveno ko je beskućnica koja spava na hladnoći u Požarevcu: Izašla je iz zatvora i ne želi da se vrati kući u Valjevo (FOTO)

Ekipa Hitne pomoći je pregledom ustanovila da ova žena nema zdravstvenih smetnji

  • 16

Starija ženska osoba, koja je ležala ispred požarevačkog Centra za kulturu, a juče ujutro ispred požarevačke Autobuske stanice, izričito je odbila svaku vrstu pomoći i rešenja priveremenog smeštaja.

Očevidci tvrde da je starija žena iz okoline Valjeva i da je u požarevačkom Kazneno popravnom zavodu za žene izdržala kaznu zatvora. Po izlasku, nastavila je da tumara Požarevcom, pravdajući se da nema novac za prevoz do kuće.

Juče ujutro su, na Autobuskoj stanici Požarevac, pripadnici Komunalne policije i požarevačkog Centra za socijalni rad, gotovo sat vremena ovoj beskućnici nastojali da pomognu: nudili su joj smeštaj u Domu za stara lica, nudili prevoz do Valjeva, čak su joj i autobusku kartu kupili, ali je ona, posle raznoraznih, na momente sasvim kontradiktornih argumenata, sve ponuđeno - odbila.

Foto: Branicevac.rs

Sve nadležne institucije su, nakon bezuspešnih pregovora, morale da odustanu, poštujući ustavno pravo građana na slobodu kretanja.

Brojni očevici pregovora, na momente i sami su pokušavali da ženu ubede da prihvati pomoć.

Ekipa Hitne pomoći je pregledom ustanovila da ova žena nema zdravstvenih smetnji.

(Telegraf.rs/branicevac.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BrokeHR

    13. januar 2019 | 11:20

    Kad je vjerojatno nebi primili doma iz tko zna kojih razloga i bilo bi joj isto ,trebali ste joj pomoci tu gdje je odlucila ostati

  • Mila

    13. januar 2019 | 14:41

    Ljudska sudbina nista se ne razlikuje od sudbine bilo koje druge zivotinje, ista pravila vaze. Ovde sem jednog komentara ne vidim da se neko razalostio. Mozda smeta sto dise u tom gradu? A Vi? Kako ste? Gde je vasa majka sad?Cami sad u neko selo ceka ko ce sneg da ocisti da joj utre stazu da moze zena da vidi po dvoristu sta je ikako je? Da li ste je obisli za Bozic, odneli sta joj treba ili samo cekate da umre pa da brze bolje rasprodate. Da li ste normalni vi sto postavljate unapred dijagnozu, mozda kupljenom diplomom iz Banja Luke? Pa zena uplasena, izasla iz zatvora, ko zna koliko je tamo provela, ali barje bila sigurna. Ko nju ceka kuci? Deca koje je podigla pa sad imaju svoje porodice i baba smeta? Da li ima muza? Mozda nema, mozda ga ubila jer je zlostavljao. Ko je baku od njenih poseciao, slao pakete sa nekom cokoladicom, sapunom, novim gacama da zena ima za preobuku? Ima ustavno pravo i podrzavam je, jer ne mogu da zamislim kako li je njoj posle svega kada znas da si nekad imao kucu a sad ne? Velika je tuga da priznas sebi da je bolje biti na ulici ali bar tu ima sveta , pa ona sto legne na stanici i zaspi spava blazenijim snom od svih vas pravednika i velikomucenika pametnih koji sve znaju i svakog osudjuju pa trcite u Crkvu da izigravate poboznike.Zamolila bih drzavu imate vecih mogucnosti da za ovakve ljude koji nemaju kome da se vrate, preuredite neki bjeat, da bar zive dostojanstveno ko ljudi kad vec nemaju gde, sevap je. Baka ima cistu savest i svesnost a sta imate vi sto bacate se na tu zenu? Bako, nisam ti blizu,ali Bogu je sve moguce, nek te cuva. Nek i ovaj Malo Bozic donese neko malo cudo ali iskreno i Bogougodno. Gledate baku, smta vam, a jel joj neko pruzio parce toplog bureka, mozda soljicu kafe? Mislim, Bozic je, ajmo frajeri, ovo ono, da vidimo tu hrabrost i odlucnost. Nek te bako cuva dragi Bog.

  • Mentalni

    13. januar 2019 | 13:12

    Nema mozda zdrastveni problema, zato ima psihicki 100 odsto. Ko bi pametan na toj zimi napolje spavo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA