≫ 

Ministarstvo zdravlja šalje inspekciju u Tiršovu i privatnu bolnicu "Atlas" zbog smrti dečaka

Oglasilo se i Ministarstvo zdravlja

  • 9

Povodom smrti dečaka (15) iz Niša, koji je operisan na privatnoj klinici "Atlas", nakon čega mu se stanje pogoršalo, a on hitno prevezen u Univerzitetsku dečiju bolnicu u Tiršovoj, gde lekari nisu uspeli da mu spasu život, oglasilo se Ministarstvo zdravlja.

Ministarstvo zdravlja naložilo je hitnu inspekciju Univerzitetske dečije bolnice u Tiršovoj i privatne bolnice "Atlas", javljeno je u Dnevniku 1 na RTS-u.

Podsetimo, petnaestogodišnji dečak iz Niša preminuo je u subotu na Univerzitetskoj dečijoj klinici u Beogradu nakon što je dovezen iz privatne Opšte bolnice "Atlas".

S. A. (15) iz Niša je sanitetskim vozilom iz privatne klinike prevezen u subotu oko 10.20 radi ukazivanja lekarske pomoći. Preminuo je oko 10.55.

On je u beogradsku bolnicu bolnicu "Atlas" primljen 6. januara radi operacije kičmenog stuba, a operaciju je izvršio doktor M. S. dva dana kasnije.

Za sada se ne zna uzrok smrti, a po nalogu zamenika tužioca Višeg javnog tužilaštvu u Beogradu telo dečaka transportovano je u Institut za sudsku medicinu radi obdukcije.

Uviđaj sprovodi Uprava kriminalističke policije.

Povodom nemilog događaja oglasio se i "Atlas", a opširnije o tome pročitajte OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrmot

    13. januar 2019 | 13:35

    Ministarstvo zdravlja bolje da mu je pre dve godine omogucilo operaciju. Jadno dete

  • Marijana Bakov

    13. januar 2019 | 13:59

    Dete drago pocivaj u miru.Da nije gradjana ove zemlje , mnoga deca ne bi dobila sansu za izlecenje.A ministarstvo samo nalaze inspekcije i nista vise.Gospodo gde ste bili da date pare za operaciju deteta u inostranstvu?

  • Dr

    13. januar 2019 | 12:17

    Lončaru smenu momentalno što sada šalje inspekciju dete je umrlo gde si bio na vreme da reaguješ

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA