Tužilaštvo se uključilo u provere smrti dečaka iz Niša: Čekaju se izveštaji policije i inspekcije

Ukoliko bude potrebno, tužilaštvo će dobiti naredbu za veštačenje

  • 2

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu poslalo zahtev policiji da prikupi potrebne informacije povodom smrti dečaka iz Niša, koji je jutros preminuo na Univerzitetskoj dečjoj klinici u Beogradu, a nakon što je dovezen iz privatne Opšte bolnice "Atlas" gde je operisan 8. januara.

Tanjugu je u tom Tužilaštvu rečeno da se u ovom slučaju vrše provere u pravcu utvrđivanja eventualne krivične odgovornoati za krivično delo - teško delo protiv zdravlja ljudi, u vezi sa krivičnim delom nesavesno pružanje lekarske pomoći.

Tužilaštvo će takođe poslati zahtev i Ministarstvu zdravlja da mu dostavi izveštaj o inspekcijsloj kontroli privatne klinike, koju je danas najavilo da će obaviti.

Nakon svega, ukoliko bude potrebno, Tužilaštvo će dobiti naredbu za veštačenje, kažu za Tanjug.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    13. januar 2019 | 18:08

    Umesto da tužilaštvo pohapsi i osudi kriminalce, ide da tuži doktora koji je jedini pokušao da pomogne dečaku. Sram te bilo sistemu

  • BG 2

    13. januar 2019 | 17:43

    Uloga tužilaštva je sporedna jer glavnu ulogu imaju oni iz medicine,veštaci su sporedni deo pravosuđa bez zakletve na istinu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA