≫ 

Kruži apel koji slama srca i podseća koliko je droga opasna: Odjeknuće danas lelek majke na još jednom groblju!

Previše majki i očeva ostalo je bez dece... Previše mladih života izgubila je Srbija...

  • 8

U novembru 2018. godine devojčica od 15 godina preminula je od ekstazija. Sa samo 15, druga devojčica je postala najmlađi lečeni zavisnik od heroina, a drogu je počela da koristi još ranije. Ona je, nažalost, jedna od mnogih. Ovo je jedan od razloga što je društvenim mrežama počeo da kruži apel koji slama srce. Molba upućena deci da ne koriste narkotike, podsetnik je koliko je zavisnost ozbiljan problem i da je to karta u jednom smeru.

Previše majki i očeva ostalo je bez dece zbog droge. Previše mladih života izgubila je Srbija. Previše dece zauvek je sklopilo oči, ostavljajući za sobom tugu koja nikad neće proći.

Od ovog problema ne treba okretati glavu. Svako treba da pokuša da na neki način odvrati dete od droge. Status koji je nepoznata osoba objavila na Fejsbuku, a koji se masovno šeruje, jedan je od njih.

APEL SVOJ NAŠOJ DECI

Previše mladih je zbog droge otišlo u smrt Foto-Ilustracija: Profimedia

"Padaju žrtve droge ko klasje na vetru. Ugasila se još jedna mladost, nije ni zakoračila u život. Odjeknuće danas lelek majke na još jednom groblju. Preklinjem decu! Preklinjem vas, da svaki put, kad poželite da probate to nešto što vam "krila daje", jer je to kul, jer nećeš biti faca ako ne probaš, jer ti je smaranje u gradu bez toga, da zamislite svoju majku, kako vas rađa, kako vas doji, kako vas ljubi pred spavanje, kako vas uči prvim koracima, prvim slovima, prvu igračku kupuje, prve ljubavi osluškuje, prve uspehe slavi...

Slavite svoj život! Usrećite svoju majku tako što ćete biti hrabri, pametni, veliki i reći "NE! NE ŽELIM DA SE "RADIM". NE ŽELIM DA NA MENI ZARAĐUJU! NIJE MOJA MAJKA MENE RAĐALA DA MI NA SAHRANU DOLAZI, DA SVEĆU ZA MNOM PALI!"

Brojna deca svakim danom krenu putem droge. Kupuju kartu u jednom smeru. Srećom, neki je ne iskoriste i vrate se životu. Nažalost, drugi sa njom odu pravo u smrt.

MLADI KOJI SU NAS ZBOG DROGE ZAUVEK NAPUSTILI

Smrt dvoje tinejdžera koji su umrli nakon što su se predozirali ekstazijem potresla je Srbiju. Njihove želje nikad neće biti ispunjene, a njihove porodice zauvek će biti zavijene u crno.

Jovan Paunović (17), srednjoškolac i sportista umro je jer je želeo da se dokaže društvu. Proslavljao je punoletstvo koje nije ni dočekao, jer je probao ekstazi kako bi pokazao drugarima da on to može. Njegov život se ugasio pre nego što je i počeo. Tragedija se dogodila u junu 2018. godine.

Telo Mirjane M. pronađeno je u jednom stanu u Beogradu. Umrla je u 21. godini u julu prošle godine. Sumnja se da je uzrok smrti predoziranje ekstazijem.

Mirjana M. Foto: Facebook

U novembru iste godine, jedna porodica izgubila je svoje čedo. Devojčica od samo 15 godina preminula je od ekstazija.

Ove tužne sudbine samo su jedne od mnogih.

Dete koje krene putem droge ne razmišlja o smrti, čak uopšte ne misli o posledicama. Iako mu droga ne oduzme život, uzeće mu sve ostalo, kako i njegovim roditeljima. Oduzeće mu zdravlje, sreću, osećanja, budućnost... Međutim, oni toga nisu ni svesni. Bitno im je da budu "kul" u društvu.

Treba da nauče i da znaju da su "kul" oni koji nikad ne probaju drogu, a ne mladi koji ne znaju da joj kažu NE!

VIDEO: Smrtonosni ekstazi tri do četiri puta jači nego pre, jedna tableta je dovoljna za predoziranje

(Ivana Vlajković/i.vlajkovic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragec

    14. januar 2019 | 12:57

    Ali kada droge,odnosno ekstazija nebi bilo,kako bi ga onda konzumirali..Naravno nikako.Kaznenom,ali najdrasticnijom kaznenom politikom.Kada bi kao u Kini,mi provodili zakon u kratkom periodu bi se znacajno smanjio dotok tog otrova.Sa ovakvim danasnjim kaznama i sudstvom koji dopusta na desetine krivicnih prijava,i da budes na slobodi..Prava meka za dilere,i one koji argaju po Juznoj Americi.A nasa naivna mladost,gasi se pred nasim ocima..

  • Ljubiša

    14. januar 2019 | 12:56

    A deo naše opozicije se buni zbog većih kazni za dilere i brine o njihovim ljudskim pravima a oni ubijaju decu.

  • BG 2

    14. januar 2019 | 11:32

    Ako deca ne mogu da shvate šta je droga ,ko može da ih spreči u uzimanju i da im pomogne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA