≫ 

Dok su Srbi spavali posle burne noći, a Austrijanci kretali na posao, on je ušao u svoj kajak i svima pokazao šta je ljubav prema domovini (FOTO)

I njegov otac je svakog 1. januara, 29 godina zaredom, vozio kajak po reci Toplici u centru Prokuplјa

  • 0

Daniel Jovanović (47) iz Prokuplјa koji živi u austrijskom gradu Viner Nojštat, Srpsku novu godinu 14. januara čestitao je vozeći kajak na gradskom jezeru u tom gradu.

On je sin Božina Jovanovića iz Prokuplјa koji je 29 godina zaredom Prokuplјu čestitao Novu godinu tako što je svakog 1. januara vozio kajak po reci Toplici u centru Prokuplјa. Od ove godine je njegov sin preuzeo tu tradiciju. Svečano rano ujutro u pratnji porodice i prijatelja Daniel je zaveslao po austrijskom jezeru!

Daniel sa prijateljima, Telegraf.rs/B.R.

- Veslao sam na jezeru nedaleko do kuće. I ono što sam promenio je da kajak vozim prvog dana nakon dočeka Pravoslavne nove godine. Na ovaj način nastavlјam očevu tradiciju, iako nisma u rodnom Prokuplјu- kazao nem je Daniel.

On dodaje da se kajaka seća još od 1976. godine, kada je imao 5 godina. Od taga ga vozi, prvo sa ocem, a zatim kada je odrastao i sam.

- Sa ocem sam veslao i 1. januara i uvek kada sam kući tokom praznika. Veslali su i moji prijatelji. Jedne godine je veslalo više osoba, skoro smo se posvađali ko je prvi posle tate – priseća se Daniel.

Telegraf.rs/B.R.

On dodaje da je prošle godine odvezao kajak u Austriju, faktički mu ga je tada otac svečano predao i kompletno ga renovirao.

Mnoge lepe uspomene ga vežu za kajak i biće ih sigurno još mnogo, a u Austriji se već priča o Srbinu koji je Pravoslavnu novu godinu obeležio vozeći se u njemu.

(B.R./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA