≫ 

Vatrogaci bili zarobljeni nasred Palićkog jezera: Potrčali da spasu osobu koja je propala kroz led, ali čim su je izbavili, oko njih je počelo da puca (FOTO)

I spasioci ostali blokirani i izolovani nasred jezera

  • 0

Na Palićkom jezeru tokom spasavanja osobe koja je propala kroz zaleđenu površinu, četiri vatrogasca našla su se u problemu. Naime, u trenutku kada su vatrogasci uspeli da izvuku osobu iz ledene vode, ponovo je pukla ledena kora i spasioci su ostali blokirani i izolovani. U pitanju je jedriličar G. D, koji je vozio dasku za jedrenje prilagođenu za led, ali je ona proklizala.

Vatrogasci su sa spasenom osobom ostali zarobljeni u ledu na sredini jezera u čamcu. Dodatna ekipa pripadnika Vatrogasne jedinice bila je upućena na jezero.

Takođe, zatraženo je amfibijsko vozilo od preduzeća "Palić –Ludos".

Led nije bio dovoljno debeo, Foto: Pixabay.com

Kako navode za Novosti iz Hitne pomoći, dobili su poziv da je jedna osoba propala kroz led, pokušavali su da je izvuku, ali su i sami vatrogasci propadali kroz led. Svi su bili u ledenoj vodi, ali, na sreću, nije bilo ozbiljnih povreda. Dva vatrogasca su dobila promrzline, a osoba koja je upala u vodu je zbrinuta, nije bila životno ugrožena, ali je odvedena u bolnicu s obzirom da je više od tri sata provela u vodi.

VIDEO: Bez razmišljanja je skočio u ledenu reku kako bi ih izvukao iz potopljenog auta

(Telegraf.rs/Pink)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA