Na ovim pružnim prelazima u Srbiji rampe su i dalje podignute dok prolazi voz: Šta još treba da se desi da se opametimo? (FOTO) (VIDEO)

Kod Valjeva i u Rumi su podignute rampe

  • 10

Video-snimci i fotografije podignutih rampi u trenutku kad prolazi voz isuviše često se viđaju na društvenim mrežama. Poslednje su nastale u Rumi i kod Valjeva. U tragediji koja je zadesila Srbiju poginulo sedam osoba u sudaru voza i autobusa na pružnom prelazu u Donjem Međurovu kod Niša. Izgleda da ona nije bila dovoljno velika opomena da bi trebalo da pruge budu adekvatno obezbeđene.

RAMPA KOD VALJEVA

U Divcima, selu kod Valjeva, juče 17. januara nastala je fotografija na kojoj se vidi podignuta rampa i voz koji prolazi. Fotografiju je napravio vozač, a ona je objavljena na Fejsbuk stranici Patak online.

U jednom od komentara koje je izazvala ova scena, navodi se da ta rampa nikad ne radi.

Podignuta rampa kod Valjeva Printskrin: Fejsbuk

- Trebalo bi je skloniti da ne zamajava vozače... Nema rampe i kraj... - napisao je jedan korisnik Fejsbuka.

Drugi korisnik je postavio pitanje "Ko je kriv?".

RAMPA U RUMI

Na pružnom prelazu kod Rume nastao je video-snimak podignute rampe. U tom trenutku šinama je išao voz. Pažnju je dodatno privuklo što je mrak, a u takvoj situaciji vidljivost je smanjena.

Brojni životi su izgubljeni na pružnim prelazima Foto-ilustracija: pixabay.com

- Krenuo sam preko prelaza, a da mi vozači iz suprotnog smera nisu blicali, voz bi me udario. Da sam išao sekund brže, pokupio bi me voz - kazao je za Telegraf.rs Saša Knežević koji se nalazio u kolima.

Na sreću, oba vozača koja su napravili snimke, zaustavili su se ispred rampe. Ukočili su na vreme. Međutim, postoji mogućnost da neki vozač neće stati na vreme.

U tom slučaju, desiće se tragedija. Ona bi bila jedna u nizu, jer je previše života izgubljeno na pružnim prelazima širom Srbije.

(Ivana Vlajković/i.vlajkovic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    19. januar 2019 | 09:27

    Kada neko iz železnice Srbije dobije otkaz i ode na robiju zbog toga što nije radio svoj posao, tada će biti bolje. Ali u Srbiji niko ne radi svoj posao, već samo redovno prima platu.

  • Mašinovođa

    19. januar 2019 | 08:57

    Postupak kada su motke podignute je da se stane ispred prelaza obezbedi siguran prelaz lokomotive i kada prođe lokomtiva prelaz voz nastavlja dalju vožnju! Iz iskustva mnogo smo ne kulturan narod za volanom... malo malo vozači drumskog saobraća žure i provlače se ispod motki koje su spuštene!

  • Miki

    19. januar 2019 | 10:44

    Pa ceka se da jos nekoliko da poginu pa da nameste

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA