≫ 

Umalo železnička katastrofa kod Niša: Iskliznule dve cisterne sa amonijakom, nema curenja opasnih materija, ali je oštećena pruga

Curenja amonijaka nije bilo

  • 10

Na pruzi Niš-Zaječar, između železničkih stanica Crveni krst u Nišu i Svrljig u subotu uveče sa pruge su iskliznule dve cisterne tovarene amonijakom.

Kako se navodi u saopštenju "Infrastrukture železnica Srbije", iz cisterni nema nikakvih curenja, niti opasnosti po ljude i životnu sredinu, a prilikom iskliznuća povređenih nije bilo.

U teretnom vozu prevoznika "NCL" bilo je 14 cisterni, a u 22:25 sati iskliznule su deveta i deseta po redu.

Na lice mesta tokom noći izašle su vatrogasne jedinice i Sektor za vanredne situacije.

Železnički saobraćaj između Niša i Zaječara ostao je u prekidu.

Pomoćni voz "Infrastrukture železnice Srbije" za otklanjanje posledica vanrednog događaja krenuo je na mesto iskliznuća.

Prilikom iskliznuća oštećeno je 200-300 metara pruge, pa je procena da će za otklanjanje posledica vanrednog događaja trebati između 24 i 48 sati.

"Infrastruktura železnica Srbije" pripremila je sav neophodan materijal za popravku pruge i uputila ga na lice mesta, kako bi nakon raščićavanja mesta iskliznuća, odmah počeli radovi i saobraćaj što pre bio ponovo uspostavljen na ovom pravcu.

Centralna komisija za isleđenje vanrednih događaja je na licu mesta i radi na utvrđivanju uzroka ovog iskliznuća, navodi se u saopštenju.

VIDEO Opasne pruge Srbije: Alarmantni podaci o železničkim nesrećama

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • struka

    20. januar 2019 | 12:14

    Litar tečnog amonijaka ,smrtonosno zagađuje 900 m3 vazduha.Cisterne nisu ispod 10000 litara što puta dva ,puta 9oom3 iznosi 18 miliona metara kubnih -SMRTONOSNIH.To je najgora ali moguća varijanta. NAPOMENA:Podatak je uzet iz američkih izvora.

  • Realan

    20. januar 2019 | 12:46

    Biće toga još ako se ne uradi nešto sa bezbednošću pruge.

  • Dragan

    20. januar 2019 | 13:16

    Kazem ja da u srbiji sve propada ali ko meni veruje?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA