≫ 

Šta sam ja Bogu zgrešila? Status dr Đurića o suštini života

- Na ovoj planeti nekad je jako lepo, nekad jako ružno, što pre to prihvatimo i osmislimo ono što je do nas, to će nam pre biti bolje - piše dr Đurić

  • 1

Uvek kada vam nije jasno zašto se nešto baš vama desilo, kada klonete duhom i zapitate se ono čuveno "Šta sam je Bogu zgrešio/la?", dok nabrajate svoje dobre osobine i vrline, za koje ste mislili da ih je Bog već nagradio, pročitajte status dr Vladimira Đurića, specijalizanta psihijatrije i edukanta psihoterapije.

Nigde ne piše da će biti lako u životu i niko ne započinje život uz uputstvo kako ga najbolje proživeti. "Život nije samo cveće i proleće i Univerzum nam ništa ne duguje". Nije poenta u tome kakav ti je život, već kakav si čovek, smatra on.

- Šta sam ja Bogu zgrešio? Pomisli trogodišnjak koga upravo teraju da jede boraniju u malom vrtiću u Pasterovoj... Šta sam ja Bogu zgrešila? Pomisli učenica 7 razreda osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ u Resavskoj nakon što je shvatila da će definitivno biti nedovoljna na polugođu i da zbog toga verovatno neće ići ni na zimovanje niti dobiti nove UGG-sice za Novu Godinu - piše dr Đurić, između ostalog.

Dr Vladimir Đurić, Foto: Facebook/Dr Vladimir Djuric

- Zamišljam jednu veliku zgradu na nebu... Neke velike stepenice... Bezbroj kancelarija... Ogroman broj zaposlenih koji obrađuju sve pristigle molbe i zahteve...

Sve poruke srdžbe i ljutnje... - piše, između ostalog dr Đurić. - Tapacirana vrata direktora na poslednjem spratu do koga je jako teško doći...

Ali koji bi verovatno... kada bi imao vremena da se pozabavi jednim prosečnim prepodnevom na Savskom Vencu u Beogradu... prokomentarisao da je to jednostavno tako...i da je sve to deo života - navodi Đurić.

- Na ovoj planeti nekad je jako lepo, nekad jako ružno, što pre to prihvatimo i osmislimo ono što je do nas, to će nam pre biti bolje - piše dr Đurić.

- Ukoliko vam je uživanje smisao života... garantujem da ćete postati depresivni... jer svakom život u jednom trenutku postane surov - objasnio je on.

VIDEO: Sreća nikad veća! Kad stariji bata brine o mlađem je - da se istopiš

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kaja

    22. januar 2019 | 06:54

    Tako je . uzivanje ne sme da bude smisao zivota. Smisao je nesto mnogo vrednije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA