≫ 

Senta dobila novu toplanu i grejanje za više od 4.000 domaćinstava: Brnabić najavila još četiri velika projekta u ovom gradu (FOTO)

Izgradnja Nove toplane u Senti su rezultat zajedničkog rada Vlade Srbije, Pokrajinske vlade i lokalne samouprave - izjavila je premijerka Srbije

  • 1

U Senti je više od 4.000 domaćinstava dobilo grejanje iz Nove toplane, koju je danas obišla premijerka Ana Brinabić i rekla da je Vlada Srbije u tu investiciju uložila 212 miliona dinara.

Premijerka je istakla da je izgradnja Nove toplane u Senti rezultat zajedničkog rada Vlade Srbije, Pokrajinske vlade i lokalne samouprave i dodala da je celokupan projekat završen za osam meseci.

- Tri meseca je bilo potrebno za trehničku dokumentaciju i pet meseci za izgradnju toplane. Međutim, moramo da rešimo i revitalizaciju podstanice i toplovoda, a to radimo zajedno sa Ministastvom rudarstva i energetike - rekla je Brnbabić novinarima.

Ona je podsetila da je na rešavanju tog višedecenijskog problema građana Sente počela da radi u saradnji sa predsednikom opštine još 2016. kao ministarka za državanu upravu i lokalnu samoupravu i izrazila zadovoljstvo da građani Sente danas imaju modernu topalnu.

Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Druga velika stvar koja je urađena u Senti, navodi premijerka, je obnovljena zgrada Senćanske gimnazije koja, podseća, nije rekonstruisana od 1906. godine.

- Vlada je u ovaj objekat uzložila 182 miliona dinara. To nije samo važan objekat u obrazovnom sistemu, već je objekat od ogromne važnosti kao spomenik kulture naše istorije i tradicije - rekla je Brnabić koja je u Senti obišla i rekonstruisanu zgradu gimnazije.

U Senti je završena i rekonstrukcija Doma zdravlja, u koji je, kaže premijerka, Vlada Srbije uložila 33 miliona dinara.

Najavila je da Vlada sa Pokrajinskom vladom i lokalnom samoupravom radi na još četiri projekta u tom gradu i istakla da za Vladu ne postoje mesta, opštine i gradovi prvog, drugog ili trećeg prioriteta, već da su svi pođedanko važni.

Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Predsednik opštine Senta Rudolf Cegledi zahvalio je Vladi Srbije na pomoći u izgradnji Nove toplane i rekonstrukciji zgrade gimnazije u Senti i istakao da opština sama bez pomoći Vlade to ne bi mogla da zvrši.

Kaže da građani Sente danas imaju jednu od najsavremenijih toplana u zemlji, koja radi sa više od 90 odsto energetske efikasnosti, dok je prethodna radila samo sa 60 odsto.

Obilasku Nove topalne u Senti prisustvovatili su i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i predsednik Skupštine AP Vojvodine Išvan Pastor.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Billy

    23. januar 2019 | 15:38

    Jeste, super je, pa kad je u Bečeju za mesec dana grejanja na toplanu 20000 RSD i još se ne ugrejes kako treba!!!!Ne može biti bolje!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA