≫ 

Mariji je beba ispala iz stomaka kad je krenula u bolnicu da se porodi: Nije davala znake života, niti se otkačila sa pupčane vrpce

Dok je u panici čekala sanitet, Marija iz je plakala plašeći se da je beba mrtva, a postojala je opasnost da i sama iskrvari

  • 5

- Čekala sam vozilo Hitne pomoći i krenula ka izlazu! Odjednom mi se slošilo i pala sam na stepenište. Osetila sam kako mi beba ispada. Uspela sam nekako da je uhvatim i prigrlim. Nije davala znake života, bila je modra i bez glasa - priča kroz suze još uznemirena Marija Milivojević (25) iz Svrljiga.

Dok je u panici čekala sanitet, Marija je plakala plašeći se da je beba mrtva, a postojala je opasnost da i sama iskrvari. Srećom Hitna pomoć, je stigla na vreme.

- Primili smo prvi poziv juče oko sedam sati ujutru da porodilju prevezemo u Dom zdravlja na kontrolu i lekarske nalaze, kako nam je objasnio njen suprug. Smatralo se da nije hitno, ali je ubrzo usledio drugi poziv i saopštenje da je porodila pala na stepeništu. Kada sam stigao do kuće, ugledao sam majku koja sedi, nije se pomerala, u prvom momentu nisam video bebu. Bila je uplakana, nije govorila ništa, samo je nemo podigla glavu i raširila ruke. Tada sem tek ugledao bebu - priča Labud Milijić, vozač Doma zdravlja u Svrljigu.

Lekari su se trudili da spasu malog Dušana; Foto-ilustracija: pixabay.com

On je je odvezao bebu u Dom zdravlja, gde ga je sačekala mediciska ekipa koju je predvodila dr Olivera Savić.

- Tačno, beba nije pustila glas dok je doktorka Savić nije reanimirala. Doktorka je najpre presekla pupčanu vrpcu i oslobodila dete, a potom pristupila davanju prve pomoći. Odlučivali su trenuci, jer smo strepeli da je modra beba na izdisaju. Međutim beba je zaplakala, a mi smo svi odahnuli, i uz pratnju mediciske ekipe beba je prebačena u Klinički centar Niš - objašnjava načelnica Doma zdravlja.

Porodilja je smeštena na ginekologiju, a beba na dečiju internu i hiruršku kliniku KC Niš.

- Činjenica je da su lekari u Svrljigu vratili mog Dušana u život, i zahvalna sam im na tome, ali ovde u Nišu su nas spremno dočekali. Prešla sam i na dečiju kliniku. Dušan je u inkubatoru, pošto sam se porodila pre vremena - kaže srećna majka.

VIDEO: Žena pronašla i spasla tek rođenu bebu iz kanalizacije

(Telegraf.rs/Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neša

    25. januar 2019 | 12:22

    Hvala Bogu da je ispalo sve kako treba. Svaka cast lekarima, sve pohvale. Dusane da si ziv i zdrav.

  • Svetlana

    25. januar 2019 | 12:15

    Bogu hvala i Bogorodici. Lekarima svaka cast. Nek je dete zdravo i srecno, i cela porodica :)

  • CARICA

    25. januar 2019 | 16:25

    Ne zahvaljujte bogu nego doktorki koja je bila spremna da profesionalno odradi svoj posao za koji se školovala i svim ostalim saradnicima koji su ucestvovali i samo radili svoj posao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA