≫ 

Po zaleđenoj šumi milisekunde su ga delile od prave katastrofe, ali je hrabri traktorista uradio jednu stvar i postao heroj dana (VIDEO)

Vozilo kreće naglo da proklizava i sve se odvija munjevitom brzinom

  • 22

Zimski uslovi teški su svakome ko po njima mora da obavlja bilo kakav posao, a najteži ukoliko po snegu i ledu, na nizbrdici morate da prevezete drva.

Video koji se pojavio na Fejsbuku prikazuje neverovatnu situaciju koja je traktoristu vodila po ivici puke sreće i potpune katastrofe. I pogodite? Prevagnula je ona prva.

Naime, čovek je išao iz šume traktorom za koji su zakačeni balvani, a put kojim se kretao nije nimalo naivan, jer je zavejan i klizav. Osoba koja je snimala nalazila se nasupot tog brda sa kojim se vozač "borio" sve vreme.

U jednom trenutku, vozilo kreće naglo da proklizava i sve se odvija munjevitom brzinom. Traktor odjednom dobija ubrzanje i deluje kao da ništa ne može zaustaviti ni mašinu, ni drva koja vuče. Hrabri i brzi traktorista, odmah je reagovao na pravi način i tako sačuvao svoju glavu, iskočio je iz vozila i ostao na putu.

Potom kadrovi pokazuju traktor koji se prevrće i upada u rupu iznad padine. Okreće se jednom, a onda još jednom.

Traktorista je uspeo da iskoči; Foto: Printskrin Facebook/OTKUP Šumskih Plodova PAŠKI

U komentarima na ovom videu zaista su bila podeljena mišljenja, jedni su se divili visprenosti vozača, dok su ga drugi kritikovali, jer u sred zime ide po drva, uz objašnjenje da je "odlazak u šumu posao za telo, a ne za zimu".

- Ne znate šta je muka! Tu ne pomažu ni kočnice, ni lanci, a sneg i blato su čudo. Kad počne da gura traktor, samo ti Bog može pomoći - napisao je jedan korisnik.

Drugi su pak tvrdili da ovo nije snimak iz Srbije, već iz Rusije. Međutim, bilo je onih koji su u potpunosti razumeli čoveka koji je po ovim uslovima išao po drva i nisu ga osuđivali.

- Muka natera čoveka na svašta, a koliko vidim većina vas ne zna kako izgleda dan u šumi kada se spremaju drva - iskazao je razumevanje jedan od onih koji je pogledao snimak.

Nismo uspeli da utvrdimo sa sigurnošću gde je nastao ovaj video, ali sigurno je da je vozač odreagovao na pravi način, te je katastrofa izbegnuta, čak je i traktor ostao čitav.

Pogledajte trenutak kada vozač iskače sa traktora, a vozilo se zaustavlja na jednoj padini.

VIDEO: Srbin vozi po polarnom vremenu koje je pogodilo Ameriku

(S.Čenad - s.cenad@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sahara

    3. februar 2019 | 09:12

    Ne bi mu se ništa desilo i da je ostao.. Malo bi se ugruvao i to je to.

  • Zzzx

    3. februar 2019 | 07:55

    Ne znaju mamini sinovi sta znaci kad nemas a treba ti to, a i sta znaci da jos i sam cepas drva?

  • oiutizg

    3. februar 2019 | 09:54

    nije mi jasno zbog cega hvalite diletanta.gore nije mogao da odreaguje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA