≫ 

Dramatično: Četiri pacijenta u Nišu na aparatima zbog gripa, još 25 osoba ima vrlo ozbiljne komplikacije

On je kazao da je stanje obolelih stabilno i da nije reč samo o pacijentima iz Niša

  • 0

Direktor Kliničkog centra u Nišu Zoran Radovanović izjavio je da se u toj zdravstvenoj ustanovi leči 25 pacijenata sa najozbiljnijim komplikacijama izazvanih gripom.

- Osmoro pacijenata je na Infektivnoj klinici, a četvoro je potpuno izlovano i na aparatima za disanje - rekao je Radovanović za Radio televiziju Srbije.

On je kazao da je stanje obolelih stabilno i da nije reč samo o pacijentima iz Niša već sa područja čitavog juga Srbije i dodao da broj obolelih i umrlih od gripa u našoj zemlji ove godine nije veći u odnosu na prošlu godinu.

- Godišnje zbog komplikacija izazvanih gripom u našoj zemlji umre od pet do 38 pacijenata. Stanje je uvek ozbiljno za ljude sa ozbiljnim bolestima, ali grip kao vrlo nezgodno oboljenje može da odnese i živote mladih ljudi - izjavio je Radovanović.

Na Infektivnoj klinici je prošlog vikenda zbog komplikacija izazvanih gripom preminula je Nišlijka N. M. (27) i profesor geografije u penziji (72).

Prema podacima beogradskog Intituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut", u Srbiji je od gripa obolelo oko 60.000 ljudi.

Poslednja žrtva gripa je profesor iz Niša

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA