≫ 

Isidora (14) je pala sa konja u šabačkoj školi jahanja: Beogradski lekari su joj spasili život, a sada se bore da ne ostane paralizovana

Jeziva nesreća se dogodila u hali za treninge Konjičkog kluba "Taur" u dvorištu Srednje poljoprivredne škole u Šapcu

  • 5
Devojčica pala sa konja Foto ilustracija: Telegraf/Shutterstock

Isidora S. (14), učenica osmog razreda iz Šapca, teško je povredila kičmu posle pada s konja u ponedeljak popodne tokom treninga u školi jahanja! Devojčica je nakon nesreće zadobila prelome vratnih pršljenova i hitno je iz bolnice u Šapcu prebačena na ortopedsku kliniku "Banjica" u Beogradu, gde je juče operisana.

Lekari su uspeli da joj spasu život, a sada se bore da ne ostane paralizovana.

Jeziva nesreća se dogodila u hali za treninge Konjičkog kluba "Taur" u dvorištu Srednje poljoprivredne škole u Šapcu, a niko nije video trenutak kada je Isidora pala.

- Isidora je na trening došla sa ocem, koji joj je i trener. Otišla je u halu, a posle nekoliko minuta jahanja pala je sa konja. Niko ne zna šta se tačno desilo. Pretpostavka je da je konj zakačio jednu od dve prepone koje se nalaze u hali i služe za preskakanje i da je devojčica potom pala na zemlju.

To je najrealnija verzija, jer lekari kažu da se na osnovu povreda može zaključiti da je Isidora pala sa nešto veće visine. Otac ju je odmah prebacio u šabačku bolnicu, gde je utvrđeno da devojčica ima teške povrede vratnih pršljenova. Kada su videli da je stanje veoma ozbiljno, lekari su odlučili da je odmah prebace u Beograd, na "Banjicu" - kaže sagovornik upoznat sa ovim slučajem.

Foto - ilustracija: AP/Tanjug

Osvajala medalje na takmičenjima

Isidorina porodica se generacijama unazad bavi konjičkim sportom, a devojčica se od malih nogu zaljubila u konje i imala dosta uspeha na takmičenjima.

- Isidora je osvajala veliki broj medalja ne samo na regionalnim takmičenjima nego i na državnom nivou. Veoma je uspešna, važi za veliki talenat u ovom sportu - rekla je jedna njena drugarica.

Dodala je da se tokom jahanja često dešava da konj naglo odreaguje.

- To je životinja od pet stotina kilograma, dovoljno je da se malo ritne i da zbaci jahača. Nesreće se u konjičkom sportu veoma često dešavaju. Nadam se samo da će sa Isidorom biti sve u redu - priča drugarica.

Prema rečima sagovornika, Isidora je, iako mlada, bila iskusan jahač jer se ovim sportom bavi od malih nogu.

Lekari su uspeli da Isidori spasu život, a sada se bore da ne ostane paralizovana Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

- Nije bila neiskusan jahač i to nije uzrok nesreće. Gotovo sigurno se radi o trenutku nepažnje ili o sticaju nesrećnih okolnosti - dodaje izvor.

Na Institutu za ortopedsko-hirurške bolesti "Banjica" potvrdili su da je devojčica u teškom stanju iz šabačke bolnice prebačena u njihovu ustanovu, gde je hitno operisana. Za sada je stabilno, ali zadobila je veoma teške povrede.

- Devojčica je juče ujutru hitno operisana, jer je imala ozbiljne povrede vratnog dela kičme i pršljenova, uz neurološke komplikacije. Operacija je dobro prošla, bez komplikacija, ali prerano je da prognoziramo bilo šta. Potrebno je da prođe bar 24 sata da bismo znali rezultat intervencije, ali i dali neke dalje procene kada je njeno zdravlje u pitanju - kažu u ovoj ustanovi.

Škola se oglasila saopštenjem

U dvorištu Srednje poljoprivredne škole, gde se nalazi klub "Taur", sem nekolicine radnika na održavanju poljoprivrednog dobra škole i nekoliko posetilaca mini zoološkog vrta, nema nikoga s obzirom na to da je u toku zimski raspust. U Srednjoj poljoprivrednoj školi, gde Isidorin otac radi kao direktor, oglasili su se kratkim saopštenjem i izrazili nadu da će se devojčica oporaviti.

VIDEO: Džokej amater tokom trke pao sa konja

(Telegraf.rs/Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • El. Comandante

    6. februar 2019 | 11:11

    Pomozi boze da sve bude u redu sa devojcicom.

  • Mila

    6. februar 2019 | 10:57

    Hajmo,malena bori se.Verujem da ce lekari da ti sve od sebe da tako hrabru devojcicu podignu na noge.Navijamo za vas!

  • Sz

    6. februar 2019 | 11:52

    Bice dobro. molimo se i nadamo se svi jaka si devojcica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA