≫ 

Doktor Bumbaširević obišao Deu i doneo radosne vesti

- Ovo je veoma teška vrsta povrede, povreda mehanizmom čupanja. A za oporavak je bitno mnogo stvari, jer je svaki organizam poseban - rekao je Bumbaširević

  • 6

Prof. dr Marko Bumbaširević, podelio je za "Pink.rs" svoje impresije nakon vizite i pregleda Dee Đurđević, koja je pre dva dana povređena u teškoj saobraćajnoj nesreći.

- Dea je odličnog opšteg stanja, lokalni nalaz je dobar, sve ide u dobrom pravcu. Najbitnije je da smo sačuvali ruku. Kada se jednom nerv povredi oporavak može da bude veoma dug.  Sada je veoma teško govoriti o procenama, važno je da ruka bude dobro - rekao je dr Bumbaširević.

Kako je rekao, Dea će imati funkciju ruke, i to je najbitnije, ali, ističe da je potreban dugotrajan oporavak, čije trajanje je, kako dodaje, trenutno teško proceniti.

- Ovo je veoma teška vrsta povrede, povreda mehanizmom čupanja. A za oporavak je bitno mnogo stvari, jer je svaki organizam poseban - rekao je Bumbaširević za "Pink.rs".

Doktor je ranije izjavio da su svi elementi bili pokidani i iščupani: i kost i sve mekotkivne strukture su kompletno bile odvojene.

- Ruka je bila pala, ali smo uspeli da je prišijemo što, mogu da kažem, spada u domen nemogućeg. Od nemogućeg smo, praktično, pravili moguće - rekao je Bumbaširević.

SRBIJA CENTAR SVETSKE ORTOPEDIJE 

Prof. dr Marko Bumbaširević jedan je od naših najpriznatijih mikrohirurga i to ne samo u Srbiji, te je predavanja iz ove oblasti držao po celom svetu. Ističe da Srbija ima puno uspešnih lekara, da je mikrohirurgija kod nas na zavidnom nivou, te da teški operacioni zahvati, kao što je to slučaj kod naše koleginice, nisu novost.

- Dobili smo Svetski kongres ortopeda 2021.godine čiji ću ja biti predsednik. Izborio sam taj kongres za Beograd u najtežoj konkurenciji - rekao je Bumbaširević.

Podsetimo, Dea Đurđević, juče je doživela tešku saobraćajnu nesreću na Dedinju, ispred KBC Dragiša Mišović, pri kojoj je zadobila teške povrede ekstremiteta.

Doktor kaže da je Dea bila hrabra tokom operacije; Foto: Instagram/deadjurdjevic

Operisana je na Vojnomedicinskoj akademiji, od strane timova lekara sastavljenih od stručnjaka sa ove ustanove, kao i od tima stručnjaka iz KBC Srbije.

Dea je višesatnu operaciju dobro podnela, i kako doktor Bumbaširević kaže, veoma je stamena i hrabra.

(Telegraf.rs/Pink.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • brana

    8. februar 2019 | 23:52

    Bravo doktori majstori!

  • Milomir

    9. februar 2019 | 07:26

    Svaka ti cas da ti bog podari zdravlje i tebi i pacijentu

  • Bosna

    9. februar 2019 | 09:51

    Gdje su sad oni sto pljuju po ljekarima?? Svaka cast profesore, nek ti dragi Bog da svako dobro! A pacijentici zelim brz oporavak!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA