Tri prelepe Pančevke ukrale cigarete s rafa: Mislile su da prodavačica ne zna "foru", pa doživele najveći blam (VIDEO)

Mlade, lepe, utegnute, našminkane, spremne za večernji izlazak i da pokažu svetu da drže do sebe uz najširi osmeh. Zapravo, najpakosniji lopovi, ili, malo je reći - čiste bezobraznice

  • 44

U klubu poruče koktele i ostave bakšiš konobaru. Svi da vide "princeze" na visokoj nozi. U trafici, da "uštede" na pakli cigara. Ispostavilo se, tri devojke bile su viđene, ali ne kako su želele, jer ih je kamera, zajedno sa prodavačicom, uhvatila u krađi, a blamantni snimak objavljen na Fejsbuku doneo im je neželjenu pažnju.

Nešto posle 12 sati, poslednje subotnje noći za nama, tri devojke ušle su u trafiku u Ulici vojvode Petra Bojovića u Pančevu. Dok su dve zamajavale prodavačicu - treća, kojoj je prodavačica bila poluokrenuta leđima, odnosno bočno, zgrabila je sa police paklu cigareta.

Ne menjajući izraz lica, snalažljivo je gurnula šaku ispod podignute druge ruke savijene u laktu, u kojoj je držala torbu.

Iskusna prodavačica istog trenutka ju je prozrela i uzela joj iz ruke - ne paklu cigareta, već deo svoje dnevnice i nešto što se u malim trgovinama nadoknađuje iz sopstvenog džepa.

Umesto poniznog izlaska, pred prekornim pogledom prodavačice koji ju je "streljao", one su nabacile široke osmehe. Dan kasnije, ipak im je spao s lica.

- Vraćale su se u radnju. Plakale su i molile da video bude uklonjen sa društvenih mreža - rekli su nam Pančevci koji ih prepoznali kada su se pojavile, ali iz pogrešnog razloga sramote.

Odjednom, više nisu kul urbane princeze kojima teži njihova estetika. Već osramoćene i prokazani lopovi, sa snimkom tačno tamo gde je trebalo da izađe da bi se naučile pameti - na društvenim mržama, ono što te iste mlade, čini se da najviše ili jedino "boli".

Odelo ništa ne znači Foto: Profimedia/Alamy

A lepi i mladi, skroz u markiranom, sve su gore, kako saznajemo iz priče sa prodavcima.

- Već duže vreme mnogo mladih krade. Žena koja radi je bolesna zbog njih, ne može da se izbori više - ističu nam poznanici, a kako primećuje Angelina R. koja radi u jednom od butika malog trgovca, upravo su uglađeni i doterani mladi najbahatiji lopovi.

- Kad si neiskusan, gledaš ih kako ulaze od glave do pete u markiranom pa ni ne obraćaš pažnju. Onda za njima nađem u kabini brdo zujalica, kako ne bi zapištali. Nama su na poslu na početku zasad samo zapretili da će nam odbijati od plate, iako ne možemo da izigravamo i obezbeđenje. U okolnim prodavnicama, gazde to i rade. Kao da imamo ne znam ni ja kakvu platu, a sa bonusima nakupim ponekad jedva 35.000 dinara. Kamere koje su postavljene kod nas su lažne, a i da nisu, ništa nam ne bi značilo - kaže Angelina.

MALO ŠTA MOGU DA URADE

Pošto smo svi mi potrošači, ova prava često su u centru pažnje, te u odnosu na to znatno manje populacije -  trgovaca, gube se i ovako čistim situacijama kada bi zakon trebalo da je na njihovoj strani.

Neretko su zaposleni na minimalnim dnevnicama oko 1.000 dinara, pa je zato još tužnija slika kada neko kome zaista nije potrebno otima teško zarađeni hleb.

Veća je šansa da u malim trgovinama preduzetnici bivaju pokradeni jer nemaju detektore, samo se na svoje oči oslanjaju i na poverenje u komšije.

Biće da lopovi znaju za limit od 5.000 dinara, jer, prema Krivičnom zakonu Srbije, oni koji kradu do iznosa od 5.000 dinara ne mogu biti krivično gonjeni. Za krivično delo sitne krađe, utaje ili prevare, predviđa se da će ovo delo biti gonjeno samo po privatnoj tužbi građana. Zato, prema iskustvu trgovaca, najčešće kradu u toj vrednosti.

Trgovci mogu samo da primoraju svakog koga otkriju sa manjim iznosom da uzetu robu plati ili ostavi.

(M.Ro.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    12. februar 2019 | 17:29

    Klosarke klasicne

  • Vcc

    12. februar 2019 | 17:26

    Kakve guske majko mila.. Na ocigled kamere i svih.. Stvarno im treba sad dati kaznu, da sve te cigare puse jednu za drugom pa da im presedne

  • Vesna

    12. februar 2019 | 16:45

    Ovo je nekada bilo sramota a sada je ok....Kao ovi sto budu po zatvorima pa kada izadje on je faca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA