≫ 

Maja i Radiša su imali 11 dece, zajedno su proveli 21 godinu u ljubavi i slozi, a sada je ona ostala sama sa četom mališana

Maja je oduvek maštala o velikoj porodici, a taj san ostvario joj se sa njenim Rašom

  • 39

Maja Kovačević (38) iz Kraljeva, majka 11 dece, ostala je bez svog voljenog supruga Radiše Kovačevića, glavnog urednika izdavačke kuće “Glas Srbije” i dobitnika novinarskih nagrada “Dimitrije Davidović” i “Svetozar Marković".

Radiša je rođen na Ubu, odrastao je u domu za ratnu siročad, ali je poslednjih decenija života živeo u Kraljevu. Bio je aktivan i kao društveno-politički radnik.

Biće sahranjen sutra, u 14 časova, na seoskom groblju u selu Vrdila, gde Kovačevići žive.

PRVO DETE RODILA SA 25

Maja je oduvek maštala o velikoj porodici, a taj san ostvario joj se sa njenim Rašom. Sa njim je od svoje 17. godine, a prvo dete rodila je sa 25 godina. Tad su dobili Milicu, posle koje su se rađali samo dečaci, a Maja je htela bar još jedno žensko dete. Ta želja joj se ostvarila tek sa sedmim detetom, kad je rodila Ružicu.

Ova hrabra žena je sa suprugom držala izdavačku kuću „Glas Srbije“, koja izdaje „Kraljevske novine“ i „Glas Srbije“. Od izdavaštva se danas teško živi, ali Maja je, kad se Radiša razboleo, sav posao preuzela na sebe i bori se kako zna i ume.

(M.L./m.leskovac@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zaga

    13. februar 2019 | 13:26

    Ko je komentarisao da je bolesno imati toliko prelepe i zdrave dece, verovatno je osoba sebična i bolesna. Deca su najveće bogatstvo. Svaka čast majci. Pravi je heroj.

  • senad

    13. februar 2019 | 13:56

    Ova žena treba da bude primer ostalim ženama, majčinstvo najlepša uloga na ovom svetu. Do zemlje joj se klanjam.

  • Majka

    13. februar 2019 | 12:12

    Nek su deca ziva i zdrava, ali meni nazalost ovo nije normalno. Praviti 11 dece sa covekom od 70-80 godina, plus zivis u stanu od 40 kvadrata...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA