≫ 

Devojčica pobegla iz vrtića "Maslačak" i otišla kući: Niko od vaspitača nije primetio da je nema

"Neverovatno mi je da neko ne primeti, u grupi od desetoro dece, da jedno nedostaje"

  • 20

Četvorogodišnje dete izašlo je iz vrtića "Maslačak" u Beški i uputilo se svojoj kući, a da niko od zaposlenih u vrtiću to nije video i sprečio.

Devojčica je uspela da napusti grupu, u kojoj je bilo oko 10 dece, i sama da stigne do svoje kuće, a da zaposleni u vrtiću nisu ni primetili da jedno dete nedostaje. Nezvanično, dete je majka vratila u vrtić.

Stanovnica Beške koja je upućena u ovaj slučaj kaže za 021 da tu grupu redovno pohađa mnogo više dece, ali je većina trenutno bolesna, te je u grupi samo nekolicina mališana.

- Neverovatno mi je da neko ne primeti, u grupi od desetoro dece, da jedno nedostaje. Znamo da je našu decu tog dana čuvala jedna vaspitačica, kao i da je sledećeg dana već bila zamenjena. Nadamo se da je to bilo zbog odgovornosti. Da se tom detetu nešto dogodilo, zamislite tu scenu? Ovaj vrtić je u centru Beške, saobraćaj je gust i ulice su vrlo prometne, lako je moglo da dođe do nemile situacije - navodi za 021 ova žena.

Vrtić "Maslačak" u centru Beške deo je Predškolske ustanove "Boško Buha" u Inđiji. U predškolskoj ustanovi navode za 021 da su preduzeli korake nakon ovog incidenta.

- U cilju zaštite i bezbednosti dece, predškolska ustanova je preduzela odgovarajuće mere propisane pravilnikom o zaštiti i bezbednosti dece u predškolskoj ustanovi. Odgovorna lica u ustanovi su, povodom ovog slučaja, preduzela sve potrebne mere u skladu sa zakonskim procedurama - kažu u PU "Boško Buha".

U ustanovi nisu precizirali ko je i na koji način odgovarao.

VIDEO: Otac uči svoju ćerku čojstvu i junaštvu a drugi roditelji preneraženi

(Telegraf.rs / Radio 021)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    14. februar 2019 | 14:59

    Divim se detetu njenoj inteligenciji ,moci zapazanja i hrabrosti da je mogla sama doci do kuce,

  • Maja

    14. februar 2019 | 14:57

    Ovo je strasno,porazavajuce.Odvedes dete u vrtic I treba da strepis.Za svaku osudu nemar vaspitaca kojima je ostavljeno dete na cuvanje!

  • Vesna

    14. februar 2019 | 16:23

    Ja vise dete tamo ne bih odvela sramota sta rade oni, na tel po ceo dan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA