≫ 

Andrea je završila medicinu sa prosekom 10: Nikad nije pala, dan pred ispit odmara, želi da ostane u Srbiji i zaljubljena je u drugog srpskog genija (FOTO)

Ona se vratila u svoj rodni grad i tu za sada namerava da ostane

  • 34

Kikinđanka Andrea Tot (24), farmaciju na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu završila je sa prosečnom ocenom 10. Sa zvanjem magistra nauke, ova prelepa, mlada i pametna devojka, ispit nikada nije pala, a indeks je napunila čistim desetkama. Ovako nešto ne pamti se na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu, zato je Andrei od strane Rektorata u Novom Sadu uručena nagrada za najboljeg studenta u 2017/2018. godini i posebna nagrada za prosečnu ocenu 10 tokom studiranja.

Za portal Telegraf.rs, Andrea je kratko i jasno rekla, da je sve ovo moguća, a evo i kako:

- Vrednim svakodnevnim radom i učenjem gradiva tokom godine sam postizala vrhunske ocene. Ljubav prema nauci je bila presudna, s toga nisam gledala na vreme. Želela sam da prikupim što više znanja i veština, te su za mene svi ispiti bili jednake težine.

Foto: Privatna arhiva

Andrea tokom studiranja za ovih pet godina, ispit nikada nije pala. Zanimalo nas je kako je uspevala da svaki ispit položi iz prve?

- Posebnog metoda nema, redovno sam učila a dan pred ispit odmarala. Upornost i vrednoća su ljudske vrline koje su najbolji alat za učenje i polaganje ispita. Farmaciju na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu upisala sam 2013. godine, od tada ni jedan ispit nisam pala - uverava nas Andrea.

Foto: Privatna arhiva

Kao i većina mladih koji svoju budućnost vide daleko od Srbije, Andrea kaže suprotno:

- Baš naprotiv, želim da ostanem u svojoj zemlji, da se usavršavam i ostanem ovde. Znam da je mnogima san da studije nastave negde u inostranstvu ali smatram da je naše obrazovanje vrlo kvalitetno. Za farmaciju sam se opredelila jer je ona zdravstvena struka koja povezuje medicinsku i hemijsku nauku, a sve u cilju lečenja pacijenata - kaže nam ova farmaceutkinja.

Andrea je trenutno na praksi u apoteci u Kikindi, vratila se u svoj rodni grad i tu za sada namerava da ostane.

Foto: Privatna arhiva

Andrea i Nikola su genijalci, a nauka ih je još više zbližila

Nauka i ljubav idu zajedno, pa je Andreino srce osvojio Nikola Tepavac, mladi srpski genije koji je u Bostonu osvojio prvu nagradu za najinovativniji izum u robotici. Nikola Tepavac, Skot Hil i Čarls Dejvis, sa Tehnološkog fakulteta u Tenesiju, osvojili su nagradu za humanodnu ruku. Ruka je tako napravljena da je dovoljno da se "nakači" na korisnika i da on sa impulsa ostalih mišića tom rukom može da upravlja.

Zašto je upravo ovaj izum proglašen za najbolji na svetu, razlog je u funkcionalnosti šake, uz pomoć specijalnog softvera.

Andrea kaže, da je vrlo ponosna svoga dečka.Upoznali su se na drugoj godini studija:

-Naravno da čovek ne može bez ljubavi, kako bismo na profesionalnom planu bili ispunjeni potrebna je i ljubav koja nas još dodatno motiviše da napredujemo-poručuje ova mlada farmaceutkinja koja nam je pokazala istinske i prave vrednosti, učenje, rad i istrajnost.

VIDEO: Tri puta nominovan za Nobelovu nagradu za medicinu i hemiju

(Dragana Ivanić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    15. februar 2019 | 18:55

    Nije mi jasno ko lupa minuse,mora da su ovi sto gledaju zadrugu...pa o ovakvoj deci treba da pisu,a ne o starletama i zadruzi...svaka cast devojko,ti si ponos Srbije!!!

  • Marijana Bakov

    15. februar 2019 | 19:26

    Sve cestitke mladoj gospodjici.Redakciji Telegrafa hvala sto nas podseca da ova Srbija ima pametnu I skolvanu decu,a ne samo opajdare silikonske , starlete i plasticarke.Vise ovakvih tekstova plasirajte.

  • Bravo !

    15. februar 2019 | 17:55

    Ovakve ljude treba publicirati konstantno , ona treba da bude uzor svim mladim ljudima ,a ne moralne nakaze i prostititke iz parova !Bravo za devojku !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA