≫ 

Nova šefica katedre za matične ćelije u Kragujevcu podnela ostavku posle samo jednog dana na toj poziciji

To sam učinila da moje delo i ime ne bi bilo izvrgnuto ruglu, napisala je ona

  • 31

Prof. dr Biljana Ljujić, koja je nakon smene našeg čuvenog genetičara dr Miodraga Stojkovića došla na mesto šefa katedre za matične ćelije na Fakulteta medicinskih nauka (FMN-u) u Kragujevcu, podnela je ostavku. Ona je to mesto imenovana odlukom dekana FMN, dr Vladimira Jakovljevića.

Prof. dr Ljujić oglasila se saopštenjem u kojem objašnjava zašto se odlučila na takav korak:

"Poštovani, mesto šefa katedre sam prihvatila nakon pismene saglasnosti prof. Stojkovića. Doktorirala sam iz oblasti matičnih ćelija pod mentorstvom prof. Stojkovića, bila na usavršavanju u Engleskoj u Newcastle, napisala knjigu iz iste oblasti, specijalista sam imunologije, i u proceduri za dobijanje subspecijalizacije iz Kliničke genetike. Da moje delo i ime ne bi bilo izvrgnuto ruglu, podnela sam ostavku što možete proveriti na sajtu Fakulteta kao i moj CV. S poštovanjem prof. dr Biljana Ljujić", napisala je ona.

Genetičar Miodrag Stojković smenjen je sa mesta šefa katedre za matične ćelije, Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Podsetimo, o smeni Stojkovića su sa Fakulteta medicinskih nauka stizale dijametralno suprotne informacije. Članovi katedre za matične ćelije, njih devetotoro, među kojima je i njen dosadašnji šef, dr Stojković, od dekana FMN su javno (u otvorenom pismu) zatražili da "preispita svoju odluku o smeni" na čelu te katedre, koju je, kako navode, doneo "bez prethodnog razgovora sa profesorom Stojkovićem".

Dekan Jakovljević, pak, tvrdio je da je do promene na mestu šefa katedre za matične ćelije došlo "uz saglasnost" njegovog, kako kaže, bliskog prijatelja dr Miodraga Stojkovića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivana

    17. februar 2019 | 22:41

    Svaka cast zeni, retko ko bi to ucinio.

  • aleksandar gordic

    17. februar 2019 | 23:07

    Postovana koleginice, Svaka Vam cast! Nemam reci da izrazim divljenje Vasem cestitom gestu, tako retkom u nase vreme! Ako probaju da Vas uniste, molim Vas, samo gledajte napred, jer nicija nije gorela do zore (doveka). Jos jednom, kad nisu smeli da dreknu "muskarci", svaka Vam cast!!!

  • DARKO 100%

    17. februar 2019 | 23:11

    Zna da postuje sebe i sav trud i znanje koje ulaze u tu oblast da bi neki sutra nitkov oje omalovazavao ili srozao njenu reputaciju i ugled koji uziva medju kolegama i drzavi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA