Seoska tuča na slavi Svetog Trifuna: Kolačar tvrdi da ga je prebio glavni čovek u selu jer ga nije hvalio pred kamerama?! (FOTO) (VIDEO)

Policija u Petrovcu na Mlavi podnela prekršajne prijave zbog remećenja javnog reda i mira, a tužilatvo se izjasnilo da nema krivičnog dela

  • 2

Bojan Janković (40), predsednik Mesne zajednice Lopušnik u opštini Petrovac na Mlavi navodno je prebio ispred lokalnog doma kulture meštanina sela Slavišu Lukića (70) iz čiste gluposti - nije ga pohvalio pred novinarima lokalne televizije.

Nesvakidašnji događaj dogodio se na proslavi Svetog Trifuna, slave vinogradara. Kako saznajemo, Jankovića je iznervirala izjava Lukića nekoliko sati pre proslave, koju je dao za Radio-televiziju Braničevo, u kojoj je pohvalio meštane i mesno kulturno-umetničko društvo koje je sakupilo novac za obnovu doma kulture, ali je izostavio da kaže koju lepu reč i za predsednika mesne zajednice.

Veći prostor RTV Braničevo u prilogu je dalo je predsedniku skupštine opštine Petrovac na Mlavi i meštaninu Slaviši Lukiću, dok je izjava predsednika mesne zajednice Bojana Jankovića bila kratka i na samom kraju priloga.

- Dan i noć se radilo na obnovi seoskog doma kulture. Sve je uradio Saša Milovanović, direktor KUD "Lopušnik", 99 odsto uz pomoć svih nas iz sela - rekao je Lukić između ostalog na RTV Braničevo, ni jednom rečju ne spominjući predsednika mesne zajednice Bojana Jankovića.

Prilog pogledajte na kraju teksta.

Slaviša Lukić tvrdi da je pao niz stepenice posle napada Foto: Facebook/RTV Braničevo

- Videlo se da je bio ljut na mene što sam pomogao u organizaciji proslave i što su ljudi sami bez njegove pomoći uspeli da obnove dom kulture. Ja sam kupio celu kuhinju za taj dom. Negde oko 23 sata izašao sam ispred doma kada me je, verovatno pripit, Janković iznenadio i više puta laktom udarao u grudi posle čega sam pao niz stepenice. Tada sam izgubio svest. Kad sam se probudio ležao sam ispred stepeništa. Čuo sam ljude da zapomažu i traže pomoć - tvrdi Slaviša Lukić za Telegraf.rs.

On dodaje i da je bilo svedoka napada.

- Sve me još boli. Primljen sam u Hitnu pomoć u Petrovcu koja je pozvala policiju po službenoj dužnosti zbog napada na mene. Policajci su odmah došli i kad su videli u kakvom sam stanju i da se presavijam od bolova, rekli su mi da dođem naknadno da dam izjavu. Kako je u petrovačkoj bolnici bio dežuran samo hirurg, otišao sam u Urgentni centar u Beograd po lekarski izveštaj. Imam pokidane ligamente na levoj ruci, modrice po telu, a leđa i rame me bole - kaže Lukić.

Lukić kaže da ću privatno tužiti Jankovića za povredu ugleda i časti i tražiti naknadu za pretrpljene fizičke i duševne bolove.

Nema ga u kancelariji ceo dan: Bojan Janković na slavi u Lopušniku nekoliko sati pre navodnog napada Foto: Facebook/RTV Braničevo

- Od tog čoveka sam 30 godina stariji i otac mogu da mu budem. Verujte mi, bilo je dosta svedoka. Nijednu ružnu reč, ni pretnju mu nisam uputio, a on je na mene nasrnuo - kaže Lukić.

Izjavu druge strane nismo uspeli da dobijemo. Na telefon mesne kancelarije u selu Lopušnik u toku radnog vremena dva dana se niko nije javljao. U međuvremenu, redakciji Telegraf.rs stigao je odgovor iz MUP Srbije o ovom slučaju:

- Povodom događaja od 14. februara 2019. godine policijski službenici PS Petrovac na Mlavi su preduzeli sve mere i radnje u cilju rasvetljavanja navedenog događaja i o svemu obavestili nadležno tužilaštvo, koje se izjasnilo da u događaju nema elemenata krivičnog dela. Policijski službenici su nakon toga protiv dve osobe podneli prekršajne prijave zbog narušavanja javnog reda i mira - navodi se u informaciji MUP Srbije.

Šta je rekao povređeni Lukić za lokalnu televiziju pogledajte u videu ispod:

(I. Č./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA