Zbog pogrešnog potpisa Milošević je kažnjen umesto svog prijatelja: Godinu dana pokušavaju da dokažu da su ih pomešali (FOTO)

Auto se vodi na jednog muškarca, ali ga je vozio drugi. I tu kreće cela zbrka

  • 0

Ivan Milošević (30) iz Prokuplja kažnjen je na šest meseci oduzimanja vozačke dozvole i 15.000 novčane kazne, umesto, kako kaže Vladice Mićevića, njegovog prijatelja. Slučaj se već godinu dana proteže po prekršajnim sudovima. Ono što Milošević i Mićalović traže je da se uradi grafoskopija, odnosno veštačenje potpisa, ali tu njihovu molbu za sada sud ne uvažava.

Problem je nastao kada ih je 17. decembra 2017. godine zaustavila policija na ulazu u Kuršumliju i kada je utvrđeno da su vozili pod dejstvom alkohola.

Automobil je na Miloševića, ali kako on tvrdi, vozio je Mićević. Ipak, sva policijska dokumenta, odnosno, zapisnici su na njegovo ime, ali sa Mićevićevim potpisom.

Foto: Telegraf

- Stvarno sam ja vozio i kada su me alkotestrali, imao sam nešto više od 1,4 promila alkohola u krvi. Onda su me odveli u policijsku stanicu u Kuršumliju na trežnjenje i zadržali tokom noći. Milošević koji je takođe bio pod alkoholom ostao je da spava u kolima i sutradan sa prijateljicom došao po mene. Sve vreme sam ja potpisivao, priznajem, nisam ni gledao šta potpisujem. Tek kada sam došao kući, moja supruga je sve pogledala i primetila da se zapisnik sa lica mesta, kao i beleška o noći koju sam proveo u policijskoj stanici u stvari odnose na Miloševića. Tada je počela naša noćna mora - kaže Vladica Mićević.

On i njegov prijatelj od tada pokušavaju da dokažu pred Prekršajnim sudom u Blacu da je došlo do greške i da je on vozio automobil, a ne njegov suvozač i drug Milošević.

- Tražili smo da svedoči ta naša prijateljica, kao i lice koje je sa Vladicom te noći bilo u sobi u policiji, a koju smo dovezli do Prokuplja. Tražili smo i da se obavi veštačenje potpisa. Zaista je on vozio, jer ja nikada u životu nisam vozio pod dejstvom alkohola. Posle tri piva, ja nisam ni za šta, kamoli za vožnju - priča Milošević.

Foto: Telegraf

Ipak, njihove primedbe nisu uvažene, a presuda da je on vozio došla je po svedočenju policajaca koji su te noći bili na događaju. Posle prve presude Prekršajnog suda, na koju se Milošević žalio, iz Apelaionog suda u Nišu stiglo je obaveštenje da se postupak ponovi, suoče svi akteri i da se eventualno uradi veštačenje. Sve je ponovljeno, sem veštačenja, te je sudija 24. januara ove godine opet doneo istu presudu. I na ovu se Milošević žalio.

- Ne odustajem, mora da se istera pravda, jer znam da nisam kriv - rekao nam je Milošević.

Ovoga puta oni su angažovali i advokata, jer u početku nisu, smatrajući da će se utvrditi da je došlo do greške.

(B.R)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA