≫ 

Mislili smo da je haos oko Baka Praseta vrhunac. Pogrešili smo: Jutjubere čuvaju specijalne brigade, decu pronalaze i u ventilacionim cevima

Održan panel o kreativnim industrijama koji je uvod u sutrašnji početak još jednog Kopaonik biznis foruma

  • 3

Starijima od 20 godina zaslepljenost dece mladim jutjub zvezdama nije u potpunosti shvatljiva, pa nas je zato šokirala i priča o haosu koji je nastao među klincima zbog nedolaska Baka praseta na zakazani događaj. 

Mirjana Vladisavljević, direktor Balkan tube festivala objašnjava da joj takvo ponašanje dece nije strano, ali ističe da je i ona u priču sa Jutjubom ušla slučajno.

- Kada se probudite ujutro i klinac vam kaže - "Nećeš valjda tako da pržiš jaja, Cile to ne radi tako", pa sutradan kaže "Nećeš valjda tako da usisavaš kuću. Cile to ne radi tako", onda morate da pogledate ko je Cile - objašnjava ona na panelu o kreativnim industrijama koji je uvod u sutrašnji početak još jednog Kopaonik biznis foruma.

Tada je shvatila da mora da uključi jutjub i da pogleda šta to gleda njen sin.

Mirjana Vladisavljević, Foto: Marko Jovanović

- Cile je imao tutorijale za svakodnevne stvari koje radimo. Zovnem ja Cileta i ekipu na premijeru filma za koji smo pretpostavljali da neće imati više od 1.000 gledalaca u bioskopu, da vidim kako će to da ispadne. Imali smo tri pune projekcije - priča ona.

Vladisavljević objašnjava da kvalitetni kanali sa dobrim sadržajem opstaju, a da oni koji nastanu na bum, tako i nestanu. 

- Moramo da budemo svesni da današnja deca ne gledaju TV, ne slušaju radio, ne čitaju novine, oni slušaju jutjubere i samo njima veruju - kaže Vladisavljević.

Ljudima je teško da shvate kako izgleda susret dece i jutjubera, a najviše liči na histeriju koja je vladala u vreme Bitlsa.

- Naš festival neće nijedna privatna firma da obezbeđuje, kažu da nema tih para. Zato nas čuva vojska. Angažovali smo  72. specijalnu brigadu i pomalo i interventnu da čuvaju decu - priča ona.

Kopaonik biznis forum, nulti dan, Foto: Marko Jovanović

A zašto je to bezbednosna noćna mora?

- Nalazili smo decu u ventilacionim cevima, decu koja pokušavaju da stignu do svojih zvezda. Pratila sam jednog jutjubera okolnim hodnicima da ga deca ne bi rastrgla i naišla sam na dete prljavo, prašnjavo, umotano u paučinu, plače. Kaže, izgubio se, hteo je da se približi omiljenom jutjuberom. To nije retkost. Stalno pronalazimo decu po cevima, hodnicima... - kaže ona.

Kada jutjuberi uđu u autobus, prati ih na hiljadu dece.

- Pola kose sa glave su mi raščupali da bi preko mene dodirnuli jutjubere. Jedan kolega stalno šeta pocepanih farmerki, jer ga deca vuku ta džepove - priča ona.

Kaže da na jutjubu glavnu ulogu igra harizma, a koliko će biti popularni zavisi i od njihove drskosti, teme kojom se bave...

- Danas u Srbiji postoji 150 kanala koji imaju iznad 100.000 pratilaca. Gledam kampanje protiv droge, bilbordi na sve strane. Deca to ne vide. Deca idu ulicom i bulje u telefon, ne gledaju bilborde. Ako hoćete da mladi nešto čuju, to mora da ide na njihove mreže - zaključuje ona.

Stampedo u Srbiji zbog Jutjubera, morala je čak i policija da interveniše

(G. Avalić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deks

    3. mart 2019 | 21:54

    Bolest...

  • Zulu

    4. mart 2019 | 00:25

    Takvi ce sutra pusku u ruke drzati ako zatreba....eeee majko Srbijo sta si docekala...

  • Smrad

    4. mart 2019 | 20:56

    Kad imaš rijalitije po ceo dan i odgojiš generacije debila pa se čudiš šta se dogodilo. A žvalavi na drugu stranu laže i laže i uverava te kako je sve u državi dobro.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA