Novi napad staforda, u Šapcu: "Videla sam kako pas juri ka mojoj ćerkici, ona od straha pada sa rolera, tri mladića nisu mogla da ga savladaju"

Držalac psa može da izvodi psa, van zatvorenog prostora, samo na kratkom povodniku koji ne može biti duži od dva metra i sa zaštitnom korpom na njušci. Bez zaštitne korpe mogu se izvoditi i sa odgovarajućim povodnikom samo minijaturni i mali psi visina do 40 centimetara, kao i štenad do četiri meseca starosti

Nakon vesti da je staford ubio ženu u Pančevu, jedna mama iz Šapca izrazila je strah da bi slična situacija mogla da se svakog trena odigra i u njenom gradu. Ona je putem lokalnog medija ispričala svojim sugrađanima šta se njoj desilo juče na glavnom trgu, prepunom dece, gde je nekoliko mladića šetalo psa bez povoca.

- Kada smo stigle, prvo sto mi je zapalo za oko bila su tri mlađa momka, koja su se igrala sa stafordom bez povoca ispred kafića. Sela sam na klupicu i u sekundi vidim kako staford juri prema mom detetu, ona od straha pada sa rolera, on prolazi pored nje, kako bi ščepao od nekog dečaka loptu. Vlasnik psa i njegovi drugovi nisu psu mogli nekoliko minuta da isčupaju loptu iz usta. Naravno, za sve to vreme dečak je istraumiran i plače, a moja ćerka preplašena.

Sve se odigralo na trgu u Šapcu Foto: Wikipedia/Ванилица, Pixabay

Kada su konačno njih trojica savladali psa i stavili mu povodac, sklonili su ga. Konobar iz tog kafica im je pomogao, kao i devojka koja je tu sedela. Ona je prišla kasnije dečaku sa pričom kako će kupiti novu loptu. Pozvala sam komunalnu policiju, ali konobar koji je pomogao da sklone psa kaže ne zna ko je taj momak. Ne zna jel? Pa dobro.... Pitam se šta bi bilo da je dohvatio neko dete umesto lopte, kako bi ga odvojili od deteta, kada su jedva od lopte?

Ovim putem želim da apelujem na te neodgovorne vlasnike kerova i poručim da, ako već žele ljubimca, nemaju pravo da ugrožavaju druge. Kao i to da ću ovu situaciju isterati do kraja, jer ovi neodgovorni momci treba da odgovaraju zbog svog ponašanja.

Staford je preplašio dvoje dece Foto: Pixabay

Zaboravih da kažem još nešto - nijednog trenutka nisu prišli deci da vide jesu li O.K. ili da kažu "izvini". Šta je to, kuče se malo poigralo i nikom ništa! - ispričala je ona, a podelile su "Šabačke vesti".

PAS NE SME BITI BEZ POVOCA I KORPE

Ovaj portal podsetio je sugrađane na pravila koja, po Službenom listu opštine Šabac, vlasnici pasa moraju da poštuju:

Držalac psa može da izvodi psa, van zatvorenog prostora, samo na kratkom povodniku koji ne može biti duži od 2 (dva) metra i sa zaštitnom korpom na njušci. Bez zaštitne korpe mogu se izvoditi i sa odgovarajućim povodnikom samo minijaturni i mali psi visina (do grebena) do 40 centimetara, kao i štenad do 4 meseca starosti.

Pas mora da ima korpu i povodac Foto: Tanjug/Danilo Peternek

Psi se mogu izvoditi u parkove i kretati istim na obeleženim delovima i na način predviđen članom 10. ove Odluke, a slobodno se mogu kretati (bez povodnika) samo na određenim javnim, odnosno zelenim površinama koje su posebno određene i obeležene.

Bez zaštitne korpe na njušci i bez povodnika, ali pod neposrednom kontrolom držaoca psa, mogu da se kreću lovački psi za vreme lova, kao i psi za vreme čuvanja stoke.

Lovački psi i čuvari su izuzetak Foto: Pixabay

Ukoliko pas, prilikom izvođenja i kretanja, zagadi javne površine držalac je dužan da ih bez odlaganja očisti. Ukoliko pas ili mačka, pri izvođenju iz stana, zgrade zajedničko stepenište ili druge zajedničke prostorije, držalac je dužan da zagađenu površinu očisti i opere, a po potrebi i dezinfikuje.

Psi rase pitbul terijer i rase nastale ukrštanjem sa pitbul terijerom ne mogu se držati ni kretati na teritoriji opštine Šabac.

Video: Kažete pit bulovi krvoločni? E, pa, on se sa svojom "zveri" čak i kupa!

(Telegraf.rs/Šabačke vesti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rastko

    4. mart 2019 | 11:14

    Ja setam opasnog psa pored kafica punog kriminalaca.

  • Rastko

    4. mart 2019 | 12:28

    NE, ne volim ovakve ljude cak ni kad se isticu pod tackom RAZNO !!!

  • Rastko

    4. mart 2019 | 12:35

    Dogovoricemo se kome cemo sta da placamo cim osnujemo normalno drustvo sa normalnim gradjanima dotle nam je bolje da zanemimo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA